EXCLUSIV Cheia de rezervă a maşinii afaceristul asasinat la Arad a dispărut. Bomba ar proveni din Ucraina

Potrivit Romania TV, aceasta ar fi trebuit să se afle la sediul firmei. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat timp de zece zile cu maşina parcată la un sediul al firmei lui Ioan Crişan.

31 mai 2021, 21:31
EXCLUSIV Cheia de rezervă a maşinii afaceristul asasinat la Arad a dispărut. Bomba ar proveni din Ucraina

Cheia de rezervă a maşinii a maşinii care a sărit în aer la Arad cu tot cu proprietar, omul de afaceri Ioan Crişan, este de negăsit, anunţă în exclusivitate România TV. Sute de imagini mai mult sau mai putin relevante au fost ridicate de pe toate camerele de supraveghere, dar anchetatorii au puţine piste cu adevărat importante pentru rezolvarea cazului. Tot potrivit Romania TV, omul de afaceri asasinat s-ar fi întâlnit cu o perosană pe traseul spre cafenea, care nu a fost încă identificată. Ancheta de la Arad merge si dincolo de granitele tarii, pentru ca primele informatii spun ca bomba ar veni pe filiera Ucraina. CrIminalistii refac acum structura explozibilului.

Procurorul de caz a cerut mai multe expertize – nu se știe ce tip de explozibil a fost folosit, dar nici când a fost montat în autoturism -, așa că polițiștii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din oraș, pentru a reface traseul bărbatului și discută cu toți cunoscuții, angajații și partenerii de afaceri, pentru a stabili mobilul atacului.

Au apărut și noi imagini, surprinse imediat după momentul deflagrației  – în total două minute, în care incendiul pornit în ce a mai rămas din interiorul mașinii crește în intensitate, în ciuda eforturilor unui trecător, care a încercat să intervină cu un extinctor de mână.

Fata lui Ioan Crişan, afaceristul mort într-un atentat în Arad, rupe tăcerea: „Tata nu a primit niciodată ameninţări”
Autoturismul era condus în mod curent de omul de afaceri din Arad. Ce au reușit să afle anchetatorii este că deși era mașina pe care o folosea în mod curent, la jumătatea lunii mai Ioan Crișan a lăsat-o parcată într-o hală a firmei pe care o deținea în apropierea municipiului Arad timp de 10 zile, între 14 și 24 mai, după ce a sesizat câteva probleme la anvelope. Abia pe 24 mai a dus mașina într-un service din oraș, unde a stat timp de 25-30 de minute pentru înlocuirea acelor anvelope. Au fost făcute verificări și acolo, însă reprezentanții service-ului spun că nu se pune problema ca un eventual dispozitiv exploziv să fi fost montat în acele momente în autoturism, fie sub scaunul șoferului, fie în zona motorului, așa cum se bănuiește în prezent.

Ioan Crişan a murit din cauza inhalării de gaz. Avem NECROPSIA după asasinatul din Arad

Reamintim că, luni, procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice, a anunţat, luni, Parchetul General. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare, încadrarea iniţială fiind cea de omor.