Cheltuieli nejustificate în Parlament: Deputaţii nu pot explica pe ce au dat 600.000 de lei în deplasări

Din zeci de deplasări externe ale deputaţilor lipsesc documentele justificatoare cu privire la modul în care s-au cheltuit banii. Aleşii se apără şi spun că ei şi-au îndeplinit obligaţiile, dând vina pe secretare. Documentele au fost depuse, dar s-au pierdut, strigă alţii. Cert este că informaţiile lipsesc, iar sumele care nu se pot justifica se ridică la peste 600.000 de lei.

12 iun. 2014, 13:44
Cheltuieli nejustificate în Parlament: Deputaţii nu pot explica pe ce au dat 600.000 de lei în deplasări

Parlamentarii au obligaţia să-şi justifice fiecare deplasare, dar deseori aceste informaţii nu ies niciodată la lumină. 
Aleşii se apără şi spun că este imposibil ca notele de justificare să lipsească. De ce nu sunt însă prezentate şi public? 

„Nu ştiu, că nu ma ocup eu de dusul hârtiilor, eu le scriu şi am o secretară acolo la delegaţie care se ocupă de chestia asta, nu mă ocup eu. O să vă dau numarul ei de telefon s-o sunaţi, să vă spună ea ce ştie, dacă ştie ceva despre ele mai bine. Luni dacă mă sunaţi din nou am şi un răspuns la chestia asta mai clar”, a declarat deputatul PSD Gabriel Vlase.

În total, lipsesc informaţii despre peste 600.000 de lei. Nimeni nu poate vedea astfel cum s-au cheltuit banii şi ce au făcut acei deputaţi în lungile lor călătorii.