Cherif Chekatt, un radicalizat cu 67 de antecedente judiciare

Presupusul autor al atentatului de la Strasbourg, Cherif Chekatt, este un radicalizat cu 67 de antecedente judiciare şi a fost urmărit de DGSI.

13 dec. 2018, 08:44
Cherif Chekatt, un radicalizat cu 67 de antecedente judiciare

Cherif Chekatt a fost deja încarcerat în mai multe rânduri şi era cunoscut de Administraţia Penitenciarelor din cauza radicalizării sale şi atitudinii sale prozelite în 2015”, a declarat procurorul Republicii de la Paris Rémy Heitz. Numele său a fost înscris în Fişierul Semnalărilor pentru Prevenire şi Radicalizare cu caracter terorist (FSPRT) şi făcea ”obiectul unei urmăriri a DGSI”, a adugat el.

El urma să fie arestat de jandarmi marţi dimineaţa, în cadrul unei anchete de drept comun – aşadar în ziua atacului, dar a scăpat de această arestare.

La aproape 36 de ore de la fapte, este incert dacă Cherif Chekatt se mai află în Franţa. Autorităţile franceze cred că el ”se află în legătură cu autorităţile germane”, a spus prefectul Marx.

Elveţia, care se află la 130 de kilometri sud de Strasbourg, şi-a consolidat, la rândul său, măsurile de securitate la frontieră.

În decembrie 2016, autorul atentatului cu un camion din Piaţa de Crăciun de la Berlin, soldat cu 12 morţi şi 48 de răniţi, a fost ucis câteva zile mai târziu, departe de locul faptei, în timpul unui control al poliţiei, la Milano, în nordul Italiei.