Chiliman: Nu am spus niciodată că vreau să plec sau să fiu exclus din PNL

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a declarat, luni seară, la România TV, că nu a luat niciodată în calcul varianta plecării sale din Partidul Naţional Liberal. Membru marcant al PNL, Chiliman a vorbit şi despre tensiunile din partidul din care face parte, dar şi despre cele din guvern.

21 ian. 2013, 20:34
Chiliman: Nu am spus niciodată că vreau să plec sau să fiu exclus din PNL

Andrei Chiliman nu vede o eventuală plecare a sa din PNL ca pe o soluţie viabilă şi a lăsat de înţeles că acest lucru nu ar fi în interesul partidului. „Nu am spus niciodată că vreau să plec din PNL sau că fac tot ce fac ca să fiu exclus. Sunt de 23 de ani în PNL, am muncit în partidul ăsta şi la bine, dar şi la rău. Nu o să mă apuc acum să plec din partid pentru că e Crin Antonescu, temporar, preşedinte al partidului. Nu cred că soluţia pe care şi-ar dori-o mulţi este să plec. Dimpotrivă. Politica unui partid trebuie făcută pentru partidul respectiv, nu pentru un conducător temporar al partidului, pentru interesele lui de moment sau de perspectivă. Eu nu plec din PNL pentru că sunt prea mulţi ani în care am lucrat ca PNL să ajungă un partid important. Cine îşi doreşte să plec din PNL nu va avea această satisfacţie. Sunt convins că nu voi fi exclus„, a declarat edilul Sectorului 1.

Întrebat dacă intenţionează să candideze pentru şefia partidului, Andrei Chiliman a spus că nu a „vânat” niciodată funcţii în partid şi că mai important este ce faci în numele partidului.

Chiliman a comentat şi discuţiile iscate în ultimele zile între Varujan Vosganian, Victor Ponta şi Crin Antonescu şi a punctat că este foarte important să se renunţe la războiul declaraţiilor, pentru că acesta influenţează negativ actul de guvernare.

România nu poate să iasă din criză decât printr-o guvernare eficientă. Declaraţiile pe care le-am văzut în ultimele 2-3 zile sunt nişte declaraţii care puteau să nu existe. Nu cred că este cazul să plece cineva din Guvern, dar cei care fac parte din Guvern trebuie să fie reţinuţi în declaraţii. Guvernul a fost negociat, ca funcţii şi atribuţii, de nişte conducători de partide. Domnul Vosganian, dacă are nemulţumiri, trebuie să şi le manifeste faţă de cei care au negociat din partea PNL, nu către Guvern în sine. Eu nu găsesc că este un scandal, încă. Dacă domnului Vosganian nu-i convine are, sigur, şi varianta demisiei„, a punctat Andrei Chiliman, adăugând că „Guvernul trebuie să funcţioneze ca o echipă, să funcţioneze pentru cetăţeni, să scoată ţara din criză”.

Ministrul PNL al Economiei, Varujan Vosganian, a declarat recent, la Antena 3, că ministerele delegate au lăsat impresia că au fost inventate „ca să destabilizeze miniștrii liberali de atribuțiile lor”.

În replică, co-preşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu i-au transmis ministrului liberal că oricine este liber să plece din Guvern, dacă nu este mulţumit de activitatea sa.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că niciun ministru nu este ţinut cu forţa în Guvern, însă în cazul unor nemulţumiri trebuie folosite instrumentele unui Cabinet de coaliţie. Premierul Victor Ponta a afirmat, la rândul lui, că oricine e nemulțumit e liber să plece din Guvern şi că amatori de posturi ministeriale se găsesc întotdeauna.