Schimb de REPLICI între Roberta Anastase şi Mariana Câmpeanu, la Parlament VIDEO

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au avut un schimb aspru de replici în timpul dezbaterilor, în comisiile de muncă, a bugetului ministerului de resort pe anul 2013. Pe lângă o dispută legată de fondul proiectului de buget, Anastase i-a imputat lui Câmpeanu faptul că a întârziat la şedinţă.

28 ian. 2013, 18:34
Schimb de REPLICI între Roberta Anastase şi Mariana Câmpeanu, la Parlament VIDEO

„Eu cred că este pentru prima oară în istoria Parlamentului când de la susţinerea bugetului lipseşte ministrul. Cred că trebuie catalogat acest lucru ca lipsă de respect din partea guvernului ca ansamblu”, a declarat Anastase la începutul şedinţei.

La puţin timp, şi-a făcut apariţia şi ministrul Muncii. Roberta Anastase a avut un nou moment de iritare în timpul dezbaterilor. „Nu încercaţi să daţi vina mereu pe vechea guvernare. Cred acum este şi momentul să ne asumam…„, a spus Anastase. „Dacă ne uităm la numărul de şomeri, cursul de schimb şi rata inflaţiei, la ce v-am lasat în 2008 şi ce am găsit, cred că răspunsurile vi le daţi singură. În ce priveşte investiţiile, da, doamnă Anastase, am tăiat şi o să mai tăiem„, a ripostat Câmpeanu

Într-un final, la insistenţele Robertei Anastase, Mariana Câmpeanu a trebuit să explice de ce a întârziat la audieri. „Am avut o situaţie de urgenţă, de viaţa unor copii„, a precizat ministrul Muncii.

Acesta nu este prima oară când Anastase şi Câmpeanu recurg la replici acide una la adresa celeilalte. Pe 22 mai, Roberta Anastase a afirmat că ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, este „pradă unor pusee de delir acut”, în replică la o aserţiune a ministrului, potrivită căreia Anastase ar avea stivuite mii de biciclete într-o cramă pentru a le împărţi în campania electorală.

Războiul doamnelor a fost generat de o afirmaţie a lui Anastase legată de faptul că USL ar dori să devanseze alegerile pentru ca acestea să aibă loc imediat după cele trei luni în care Guvernul va returna o parte din CAS-ul perceput ilegal de către guvernele anterioare.

Replica ministrului a fost una dură. „Doamna Roberta ar trebui să justifice cetăţenilor acestor ţări de unde a avut bani să dea sute de milioane pentru beculeţe de Crăciun, de unde are bani să plimbe toţi primarii PDL la Antalya sau Mamaia, de unde are bani să cumpere mii de biciclete care sunt în subsolurile unei crame din Ploieşti şi pe care vrea să le dea în campania electorală”, a spus Câmpeanu.

Disputa a escaladat printr-un comunicat de presă în care Anastase părea foarte sceptică în ceea ce priveşte sanitatea mentală a ministrului Muncii. „Constat, fără surprindere, o tulburare majoră a psihicului doamnei Mariana Câmpeanu. În această stare de febrilitate, a lansat o serie de afirmaţii care mă privesc personal şi care nu au nicio legătură cu realitatea.  Pradă unor pusee de delir acut, doamna Câmpeanu susţine că aş fi depozitat, în subsolul unei crame din Ploieşti, mii de biciclete pe care ar urma să le distribui ca mită electorală şi că, de-a lungul timpului, aş fi făcut excursii cu primari prahoveni în Antalya. Inutil să spun că bicicletele „ascunse în cramă” nu există decât în mintea doamnei Câmpeanu, iar eu nu am fost în Antalya în ultimii 10 ani, nici singură, nici însoţită de primari prahoveni”, spune Anastase.