CHIN ZILNIC pentru zeci de persoane dintr-un bloc turn, construit fără LIFT VIDEO

Locatarii din mai multe blocuri turn din judeţul Hunedoara sunt obligaţi să urce zilnic scările, întrucât constructorii nu au montat lifturi.

27 sept. 2014, 07:17
CHIN ZILNIC pentru zeci de persoane dintr-un bloc turn, construit fără LIFT VIDEO

Zeci de persoane care locuiesc într-un bloc turn din Simeria, judeţul Hunedoara, trec zilnic prin acelaşi calvar: urcă şi coboară scările de la etajele 7 şi 8. Au aşteptat ani de zile ca în bloc să fie montat un lift, însă şi-au pierdut de tot speranţa.

Explicaţiile pe care proprietarii le-au primit pentru lipsa unui lift sunt cel puţin halucinante.

„Înclinaţia de la etajul 6 în sus a fost prea mare şi aşa au zis că d-aia nu poate da în folosinţă că înclinaţia unde vine liftul e prea mare şi nu încăpea liftul”, a explicat proprietarul unui apartament.

Când au înţeles că liftul va rămâne pentru ei un vis, oamenii au astupat singuri spaţiul gol prin care ar fi trebuit să treacă ascensorul.

„Noi am montat bca-uri în spaţiul gol să nu cadă copiii şi să nu se arunce gunoi jos”, spune bărbatul.

Locatarii blocurilor turn fără ascensor s-au gândit chiar să monteze lifturi pe cheltuiala lor. Preţul de 300.000 de lei i-a descurajat însă. Mai mult, cei care locuiesc la ultimele etaje spun că nici nu îşi vor putea vinde vreodata apartamentele, pentru că nimeni nu vrea sa se mute în locul lor.