China a dat o lege prin care copiii să primească mai puţine teme de făcut acasă. Guvernul încurajează în schimb sportul şi activităţile recreative

China schimbă strategia și adoptă o nouă lege privind „promovarea educației familiale” pentru a atenua competitivitatea școlară dusă la exasperare în ultimii ani și cheltuielile mari pentru educaţie. Actul prevede mai puține teme și mai puţin internet pentru minori şi mai multe activități recreative și exerciții fizice.

26 oct. 2021, 17:01
China a dat o lege prin care copiii să primească mai puţine teme de făcut acasă. Guvernul încurajează în schimb sportul şi activităţile recreative

Parlamentul de la Beijing a aprobat o lege care, printre altele, le cere părinților din China să reducă sarcinile grele de studii impuse până acum copiilor și în același timp să depună toate eforturile posibile pentru ca fii lor să nu devină dependenți de internet.

Legea stabileşte că părinții sau tutorii sunt responsabili pentru creșterea minorilor în familie, în timp ce autoritățile locale sunt obligate să ia măsuri pentru a reduce cantitatea de teme care sunt făcute în afara școlii, adică acasă.

În actualul sistem chinez ultra-competitiv, intrarea într-o grădiniță excelentă reprezintă deja rampa de lansare pentru accesul la școli primare prestigioase și așa mai departe: primii ani de studiu sunt considerați fundamentali de familiile chineze și, conform celor explicate agenţiei ANSA de profesioniștii din sector, pregătirea copiilor cu vârste sub 6 ani, pregătire care include lecții de pian, de caligrafie, scris, actorie sau chiar sărituri de coardă, poate costa între 4-5.000 de dolari.

Citeşte şi China pedepseşte părinţii, pentru comportamentul copiilor. Legea care promovează educaţia familială va fi votată de parlament

Noua lege interzice părinţilor să pună pe umerii copiilor o povară didactică excesivă, explicând necesitatea de a se organiza în mod adecvat timpul alocat studiului, cel dedicat odihnei şi cel rezervat activităților recreative și exercițiilor fizice, scrie G4Media.ro.

La sfârşitul lunii august, China a interzis examenele scrise pentru copiii de şase şi şapte ani din ciclul primar, în încercarea de a mai reduce presiunea asupra elevilor și părinților. Ministrul chinez al educației a emis o declarație în care se specifica faptul că elevii din primele clase primare nu vor mai da examene scrise, iar cei din clasele mai mari vor avea un singur examen scris la sfârșitul fiecărui semestru.

Citeşte şi China şi-a adaptat programa şcolară la pandemie. Elevii învaţă despre succesul Partidului Comunist în combaterea coronavirusului


loading...