China aruncă asupra Italiei vina răspândirii coronavirusului. Pe ce se bazează Beijing-ul

Publicat: Joi, 26 Martie 2020 08:23 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2020 08:23 // Sursa: romaniatv.net

O declaraţie a profesorului italian Giuseppe Ramuzzi, directorul cunoscutului Institut farmacologic Mario Negri, din Milano, a făcut presa din China să lege originea pandemiei de COVID-19 cu Italia. Profesor declarase într-un interviu acordat unui post de radio din SUA că medicii italieni au văzut cazuri de pneumonie „foarte ciudate” încă din noiembrie.

Anterior, China aruncase responsabilitatea răspândirii coronavirusului asupra armatei SUA, care a participat toamna trecută la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan. Acum, folosindu-se de declaraţiile profesorului Ramuzzi, Beijing-ul respinge datele potrivit cărora oraşul Wuhan este locul în care a izbucnit focarul ce a dus apariţia pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi "Foame ne va ucide înaintea virusului". Milioane de persoane din India vor rămâne fără alimente, în contextul pandemiei de coronavirus

Toate instituțiile media importante din China, precum The Global Times și CCTV, au publicat declaraţiile profesorul italian Giuseppe Remuzzi. Acesta spunea că boala ar fi putut circula în Italia cu câteva luni înainte ca informaţiile privind focarul din Wuhan să devină cunoscut.

Circula coronavirusul prin Lombardia încă din noiembrie?

Profesorul Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a declarat într-un interviu săptămâna trecută unui radio din SUA că medicii locali îşi amintesc că au întâlnit cazuri de pneumonii foarte ciudate, foarte severe, în special la bătrâni, în decembrie şi chiar în noiembrie. "Acest lucru înseamnă că virusul circula cel puţin în Lombardia înainte de a fi conştienţi de apariţia acestui focar în China", a spus Remuzzi. Confruntat cu declaraţiile sale, profesorul italian a declarat că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici, dar nu există nici o dovadă că pacienţii de care vorbea aveau COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Ulterior, într-un alt interviu, Remuzzi a spus că declaraţiile sale aveau scopul de a arăta că virusul s-a răspândit înainte de a fi descoperit şi nu pentru a arăta de unde provine.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus china coronavirus italia raspandire coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H