China îşi pregăteşte „furculiţele gigantice cu şocuri electrice ” împotriva protestatarilor din Hong-Kong FOTO

Terifiantele "furculiţe gigantice cu şocuri electrice" sunt gata pregătite pentru a fi folosite pe protestatarii din Hong Kong, în scopul anihilării acestora - o măsură represivă ce vizează anihilarea protestelor, informează  Amnesty International.

16 aug. 2019, 18:32

Poliţia antitero chineză a desfăşurat în zilele recente antrenamente terifiante cu aşa-numitele „furculiţe gigantice” cu electroşocuri folosite pentru a-i pune la pământ pe protestatari.

În formă de „U”la capăt, aceste dispozitive folosite de poliţie pot emite şocuri electrice pentru a neutraliza orice „ameninţare” ce pare a fi iminentă. Aceste dispozitive sunt folosite şi de poliţie, şi de forţele armate ale Chinei, pentru a-şi pregăti intrarea în Hong Kong, potrivit mirror.co.uk.

Tensiunile din zonă sunt în creştere, mii de protestatari din Hong Kong preluând controlul aeroportului din oraş.
Protestatarii au formulat cinci cereri, inclusiv oprirea avioanelor la sol în tot restul zilei.

Protestele se află în a zecea săptămână şi par să continue în următoarea perioadă de timp.

Citeşte şi China concentrează forţe de ordine la graniţa cu Hong Kong

Vineri, sute de membri ai forţelor paramilitare au făcut exerciţii  pe un stadion de sport, temându-se că ar putea fi trimişi în Hong Kong pentru a anihila eventuale proteste. 
Responsabilii militari chinezi au emis o avertizare cu scopul de a-i intimida pe protestatari, ameninţându-i  că trupele chineze ar putea să acţioneze „in numai 10 minute” cu arme şi vehicule blindate împotriva Hong Kongului, potrivit mirror.co.uk.

Controlul armelor, care, potenţial, ar avea abilitatea de a intimida populaţia, a făcut parte din antrenamentul militar.

Referitor la „furculiţele” cu şocuri electrice de înaltă tensiune, această măsură barbară este extrem de dureroasă, dar uşor de activat cu o simplă apăsare pe un buton declanşând instantaneu şocul electric în oricare parte a corpului, dar care nu lasă urme vizibile identificabile pe lungă durată. Aceste instrumente de tortură sunt privilegiate de Beijing.

Amnesty a mai informat că dispune de informaţii potrivit cărora peste 200 de „furculiţe cu şocuri electrice” au fost vândute Biroului de Securitate Publică din districtul Linhe, în 2014.