China, pregătiri de RĂZBOI: Ample manevre navale cu muniţie adevărată pentru un conflict „instantaneu, sângeros şi scurt” VIDEO

Forţele navale ale Chinei au iniţiat exerciţii navale pe scară largă, cu "muniţie adevărată", în Marea Chinei de Est, în care sunt implicate sute de nave şi submarine ale tuturor flotelor Armatei de Eliberare a Poporului".

02 aug. 2016, 19:53
China, pregătiri de RĂZBOI: Ample manevre navale cu muniţie adevărată pentru un conflict „instantaneu, sângeros şi scurt” VIDEO

La aceste exerciţii navale participă toate cele trei armate, flotele din Mările Chinei de Est, ale Chinei de Nord şi ale Chinei de Sud executând atât exerciţii ofensive, cât şi defensive, la care participă aproximativ 300 de nave , zeci de avioane de luptă, precum şi trupe ce răspund de radarele de apărare de coastă, serviciile de comunicaţie şi cele de apărare în cazul unui război electronic, scrie cotidianul The China Times.

Trupele participante la acest exerciţiu de război au fost împărţite în echipe roşii şi albastre. Cele roşii sunt cele de asalt comun specializat în atacul echipelor albastre, iar acestea din urmă, la rândul lor trebuie să folosească rachete şi torpile pentru a contracara potenţialul duşman care le-ar ataca.

Citeşte şi Beijingul vrea să creeze o ZONĂ de IDENTIFICARE aeriană în Marea Chinei de Sud

În cadrul acestor exerciţii militare au fost elaborate şi scenarii de recunoaştere, avertizare timpurie, precum şi lovituri de precizie cu rachete cu rază lungă de acţiune

Ministerul Apărării a numit aceste manevre ca fiind nişte „exerciţii de rutină” care nu vizează direct vreun terţ. Aceste manevre ample intervin într-un moment de creştere a tensiunilor în estul Asiei după ce, luna trecută, după un tribunal de arbitraj internaţional a respins cererea Beijingului privind o revendicare teritorială în Marea Chinei de Sud.

Nu în ultimul rând, Beijingul a anunţat, săptămâna trecută, că va face „exerciţii navale de rutină” în Marea Chinei de Sud împreună cu Rusia, în septembrie.