China solicită Japoniei informaţii precise despre scurgerile de apă radioactivă la Fukushima

Publicat: Miercuri, 06 Noiembrie 2013 10:28 // Actualizat: Miercuri, 06 Noiembrie 2013 10:28 // Sursa: romaniatv.net

China a cerut marţi Japoniei informaţii "precise" cu privire la modul în care Tokyo gestionează scurgerile de apă radioactivă de la centrala nucleară avariată de la Fukushima, devastată de un tsunami în martie 2011.

"China urmăreşte cu mare atenţie măsurile luate de Japonia", a declarat adjunctul ambasadorului Chinei la ONU Wang Min într-o dezbatere consacrată Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică(AIEA), la Adunarea Generală a ONU de la New York, potrivit Mediafax.

"Cerem Japoniei să nu renunţe la niciun efort pentru limitarea impactului accidentului şi să ofere comunităţii internaţionale informaţii exacte, precise şi punctuale", a adăugat Wang Min.

Accidentul de la centrala nucleară Fukushima a "tras un semnal de alarmă în domeniul securităţii nucleare", a subliniat diplomatul chinez, adăugând că statul său este un "ferm" susţinător al energiei nucleare.

Operatorul centralei avariate de la Fukushima, Tokyo Electric Power (TEPCO), a anunţat luna trecută că apă de ploaie contaminată de la Fukushima s-ar fi scurs în Oceanul Pacific. Directorul general al AIEA Yukiya Amano declara, la sfârşitul lui octombrie că "proritatea este gestionarea apei contaminate".

De asemenea, Coreea de Sud a apreciat că Fukushima este în continuare "o sursă de îngrijorare, în special pentru ţările riverane, din cauza scurgerilor de apă contaminată în mare", potrivit adjunctei ambasadorului la ONU Sul Kyung-hoon. Totuşi, Seulul "este recunoscător Guvernului japonez pentru eforturile depuse cu scopul de a oferi comunităţii internaţionale informaţii pertinente".

Amano a precizat că Agenţia a "recomandat Japoniei să implementeze o strategie eficientă şi mecanisme pe termen lung pentru gestionarea apei contaminate".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 nov 10:41
...radioactivă de la centrala nucleară avariată de la Fukushima, devastată de un tsunami în martie 2011. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H