Chinezii copiază orice. Vezi cele mai frecvente replici comerciale după original GALERIE FOTO

Chinezii se pricep să copieze orice și să producă masiv bunuri de orice fel. O demonstrează miile de produse pe care le găsim în magazinele de peste tot. Ia orice fleac de pe raft și uită-te unde e fabricat. O să vezi scriind mare: Made In China.

12 apr. 2017, 15:24

China și-a câștigat de-a lungul timpului, între altele, și renumele de cea mai pricepută țară la producerea de replici.

Mai exact, este vorba despre produse care imită aproape perfect ca originalul, dar calitatea replicii respective face diferenţa, eident, în minus, pentru că poporul chinez foloseşte pe scară largă materiale ieftine pentru produsele pe care le imită, informează Independent.md.

De la băuturi alcoolice celebre în toată lumea, la bere, jucării, articole de lux, aparatură, îmbrăcăminte, încălţăminte şi … tot ce poate avea „replică”, chinezii nu fac nicin rabat. Cât priveşte asemănarea cu originalul, aceasta este făcută astrfel încât să păcălească ochiul cumpărătorului mai puţin cunoscător. De pildă, este de ajuns să schimbe o literă sau două asemănătoare în denumirea mărcii produsului, de pildă, în loc de „Adidas”, pe cutia de pantofi scrie „Adibas”. Şi aşa mai departe…

Toate acestea nu sunt o noutate, mai ales când este vorba despre o ţară cum este China, cu cei mai mulţi locuitori de pe planetă. Acolo lupta este strânsă, iar „combatanţii” trebuie să se adapteze rapid la condiţiile de viaţă şi să găsească rapid soluţia.