CHINEZII vor să construiască un NOU POD peste DUNĂRE, între Giurgiu şi RUSE

Un nou pod peste Dunăre care să facă legătura între Giurgiu şi Ruse ar putea fi construit de către oameni de afaceri chinezi care, după ce au vizitat municipiul Giurgiu şi au identificat oportunităţile de afaceri care se pot dezvolta în această zonă, s-au arătat interesaţi de realizarea unei asemenea investiţii.

05 aug. 2014, 06:25
CHINEZII vor să construiască un NOU POD peste DUNĂRE, între Giurgiu şi RUSE

‘La finalul săptămânii trecute, o echipă din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu s-a întâlnit în capitală cu o delegaţie din Shanghai, China, în vederea prezentării municipiului şi a oportunităţilor de investiţii în zonă, iar duminică, 3 august, primarul Nicolae Barbu le-a arătat în teren oaspeţilor chinezi câteva locaţii din oraş unde pot dezvolta proiecte de anvergură’, a declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentanta Biroului de Relaţii Externe din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Ana Maria Trăsnea.

Ea spune că atât în cadrul întâlnirii de la Bucureşti cât şi la vizita în teren, de duminică, reprezentanţii delegaţiei chineze au dorit să afle cât mai multe informaţii despre Portul Giurgiu, Podul peste Dunăre, iar ideea care le-a atras cel mai mult atenţia a fost oportunitatea de a construi un alt pod peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse.

‘Partenerii chinezi s-au arătat interesaţi de acest proiect pe care ar dori să îl dezvolte în parteneriat public-privat, cu capital chinez, dacă şi statul român va agrea această idee, urmând ca taxele de pod să fie încasate şi de partea chineză pentru recuperarea investiţiei’, a adăugat Ana Maria Trăsnea.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a spus că i se pare interesantă ideea unui astfel de proiect şi o va susţine, dar pentru a demara o astfel de investiţie este nevoie de acordul Ministerului Transportului.

Oaspeţii chinezi s-au arătat interesaţi şi de proiectele aflate deja în curs de implementare la Giurgiu. Poziţia strategică a municipiului, posibilitatea de transport atât pe apă cât şi pe uscat prin coridoarele de transport, apropierea de Bucureşti şi pieţele importante de desfacere a mărfurilor au constituit motivele care au determinat delegaţia chineză să viziteze oraşul Giurgiu şi să ia în calcul varianta de a dezvolta aici proiecte importante cu sprijinul autorităţilor locale din Giurgiu.

Din delegaţia chineză au făcut parte reprezentanţi ai Comisiei Municipale de Comerţ din Shanghai, ai Departamentului de afaceri corporative, import-export al Băncii Naţionale din China – filiala Shanghai şi membrii ai companiei chineze de construcţii Shanghai Construction Group Co. Ltd.

Podul care face acum legătura între Giurgiu şi Ruse, Bulgaria, cunoscut ca Podul Prieteniei, a fost dat în folosinţă în urmă cu 60 de ani, iar autorităţile bulgare şi române au recunoscut că acesta ar avea nevoie de lucrări de reabilitare şi au declarat chiar că ar fi interesate de construirea unui nou pod.