Chinurile şi umilinţele unui bătrân primite din partea statului. Prin ce coşmar trece omul VIDEO

Situaţie incredibilă: un bărbat de 84 de ani, din Iaşi, se luptă să obţină un certificat de handicap, deşi nu se mai poate deplasa de 60 de ani. Picioarele i-au fost retezate într-un accident, dar comisia de handicap îl consideră "uşor bolnav". Cu acest diagnostic, bărbatul nu poate primi pensia pentru handicap.

24 oct. 2014, 10:48
Chinurile şi umilinţele unui bătrân primite din partea statului. Prin ce coşmar trece omul VIDEO

Emil Croitoru este ţintuit la pat de aproape 60 de ani, informează România TV. Bătrânul nu mai poate merge, după ce o placă de beton i-a retezat picioarele. Acum, omul nu mai vede şi nu mai aude. Trăieşte cu 350 de lei pe lună, banii primiţi din pensie. În cazul în care ar fi fost încadrat la handicap de gradul doi, ar primi încă 200 de lei, însă Comisia de Handicap susţine că bărbatul e doar „uşor bolnav.”

Citeşte şi Mergea în piaţă să vândă 10 ouă când a găsit un portofel plin de bani. Povestea ULUITOARE a unui bătrân

„Uitaţi-vă dacă acesta este om…uitaţi-vă la picioarele lui…e om care să meargă şi să se îngrijească singur?”, a spus fiica acstuia. Femeia a cerut ca tatăl ei să fie evaluat încă o dată.

Ajunşi la Comisia pentru handicap, visul le-a fost spulberat. După ce a fost plimbaţi de la o instituţie la alta, bătrânul a ajuns din nou în faţa medicilor.

Medicii nu l-au văzut pe bătrân pe motiv că nu avea bilet cu număr de ordine. Oamenii au fost rechemaţi abia peste 3 luni.

„Ne-a dat afară, că nu avem drepturi. Că nu, că trebuie să aibă un picior amputat de sus”, a mai spus fata bătrânului.

Citeşte şi Pensiile şi alocaţiile pentru copiii care provin din familiile sărace vor fi majorate

„In masura in care acest raspuns nu convine persoanei respective se poate adresa pentru o noua reevaluare a acestui caz”, a declarata Tiberius Bantas, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi.

Până la reevaluarea care va avea loc în ianuarie, bătrânul, împreună cu fiica lui, vor duce în spate, în continuare aceleaşi greutăţi.