Chioşcurile de la metrou dispar de săptămâna viitoare. Adio covrigi cumpăraţi din subteran, Metrorex cere eliberarea spaţiilor comerciale în regim de urgenţă

Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 2 aprilie.

25 mart. 2021, 12:06
Chioşcurile de la metrou dispar de săptămâna viitoare. Adio covrigi cumpăraţi din subteran, Metrorex cere eliberarea spaţiilor comerciale în regim de urgenţă

Într-un comunicat remis joi, Metrorex precizează că a luat această măsură deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

„În acest context, ţinând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021.

Citeşte şi Metrorex are un director general de la Romaero. Scandal URIAŞ legat de sporuri

Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora. Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene”, se arată în comunicatul semnat de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv.

Citeşte şi NEREGULI la Metrorex. Corpul de Control a descoperit sporuri aplicate abuziv şi angajaţi prea mulţi cu salarii exorbitante!

Astfel, măsura ar urma să fie pusă în aplicare până cel mai târziu vinerea viitoare, pe 2 aprilie.


loading...
Partenerii noștri