Chiria medie cerută pentru o garsonieră în Bucureşti a crescut cu 5,3%, până la 240 de euro

Publicat: Joi, 09 August 2018 11:14 // Actualizat: Joi, 09 August 2018 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Suma medie solicitată pentru o garsonieră din Bucureşti a ajuns la circa 240 de euro pe lună în vara acestui an, în creştere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de portalul Imobiliare.ro.

Foto: pascuimobiliare.ro

În vara anului trecut, chiria medie cerută era de 228 de euro, informează imobiliare.ro. Avansul vine în contextul în care, în centrele universitare, cererea pe piaţa închirierilor de apartamente a început deja să crească încă din perioada de vară, înainte ca studenţii să înceapă noul an şcolar.

Citeşte şi Proprietarii vor fi obligaţi să anunţe chiriaşii la asociaţie. Ce termen au la dispoziţie potrivit noii legi

În Bucureşti, cei interesaţi pot găsi, însă, şi oferte mai accesibile: o garsonieră în vilă, de 40 de metri pătraţi utili, poate fi închiriată, spre exemplu, cu 200 de euro pe lună în zona 13 Septembrie.

"Un apartament cu două camere, pe de altă parte, costă acum 350 de euro pe lună, în medie – o creştere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 321 de euro pe lună. Pe Imobiliare.ro, însă, studenţii pot găsi şi oferte mai convenabile: în cartierul Drumul Taberei, spre exemplu, un apartament mobilat şi utilat costă 260 de euro pe lună", se arată în comunicat.

În ultimele 12 luni, pretenţiile proprietarilor de locuinţe cu trei camere au rămas la aproximativ acelaşi nivel, respectiv 400 de euro pe lun, faţă de 404 euro pe lună în vara anului trecut. În Rahova, zona Petre Ispirescu, o locuinţă de 70 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 300 de euro pe lună, potrivit Imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, bugetul mediu necesar pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 250 de euro pe lună în vara acestui an, un avans considerabil faţă de media de 220 de euro pe lună consemnată în 2017.

"Aşteptările proprietarilor s-au majorat şi pe segmentul apartamentelor cu două camere, care au ajuns la un nivel de 380-390 de euro pe lună, faţă de 360 de euro pe lună în iunie anul trecut. În Mănăştur, o locuinţă bicamerală cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 300 de euro pe lună", se arată în comunicat.

În Timişoara, suma necesară pentru închirierea unei garsoniere a ajuns, în vara lui 2018, la 185-190 de euro pe lună, în creştere de la 171 de euro pe lună în urmă cu 12 luni. În zona Complex Studenţesc, o locuinţă monocamerală cu o suprafaţă de 17 metri pătraţi utili este listată pe portal la un preţ de 125 de euro pe lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat, în medie, cu 300 de euro pe lună în Timişoara, faţă de 278 de euro pe lună anul trecut.

În Iaşi, chiria medie solicitată pentru o garsonieră a ajuns la 200 de euro pe lună – în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut, aceasta ajungea la 191 de euro pe lună. În primele două luni de vară ale acestui an, apartamentele cu două camere au ajuns să coste 280-300 de euro pe lună, faţă de 269 de euro pe lună valabil anul trecut.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 aug 17:04
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
MULTUMESC PENTRU INFORMATII:SOR DISTRA MULTI CU STAFILOCOCI DACA SUNT INFECTATI FARA VOIA LOR CA AIA LE INTRA PESTE TOT SI DISTRUG SI CEL MAI SIGUR BUN PE CARE IL AVEAU-SUFLETUL SI ORGANISMUL: ACEIA NU SUNT JUDECATORI SI PROCURORI CARE TORTUREAZA SI PEDEPSESC OAMENII LA INTAMPLARE CA ASA CRED EI CA AU DAT DE CANTARETE SI CIORDITORI:SUNT IMPOSTORI DEREGLATI CU INIMA MARE DE LA HIPERTROFIE;NU DE LA PATRIOTISM:
09 aug 15:35
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
NU A VAZUT NICIUN PSIHIATRU CE S-A FACUT SI CE S-A COMENTAT IN TOT ACEST TIMP?CRED CA NU AU VRUT SA VADA CA DE ALTFEL DACA II INTREBI TOTI PE CARE-I CUNOSC SUNT NEBUNI CU ACTE IN REGULA:DE CE II LASA AUTORITATILE SA -SI BATA JOC DE OAMENI SI SA-I OMOARE CU ZILE IN FIECARE ZI FARA SA FACA NIMENI NIMIC SI SA MAI VREA SA FIE SI LAUDATI? LA CASA M-A INTREBAT DACA VREA SA-MI FACA O REDUCERE CA MI-A CANTAT LA TELEFON :UNII ZIC IN PUBLIC CA IN STRAINATATE FEMEILE SUNT CANTARETE SI BARBATII CIORDITORI :ASTA INSEAMNA CA E POSIBIL SA FIE SECHESTRATI DE MAFIOTI:ALA E DER JUNGSCHE:O DNA CUMPARASE BAUTURI RACORITOARE SI ZICEA LA BLOC LA TELEFON CA 14 le ...nu......
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H