Chirurgul Dragoş Stănescu a murit. Colegii săi au refuzat să-l opereze pentru că avea COVID

Chirurgul Dragoş Stănescu a murit după ce a agonizat timp de două săptămâni singur acasă, cu o fractură de șold și trei coaste rupte. Colegii de breaslă au refuzat să-l opereze, pentru că ieșise pozitiv la testul COVID-19.

01 dec. 2020, 23:06
Chirurgul Dragoş Stănescu a murit. Colegii săi au refuzat să-l opereze pentru că avea COVID

Chirurgul Dragoș Stănescu, în vârstă de 68 de ani, a murit pe 20 noiembrie la secția ATI a Spitalului Județean Sf. Pantelimon din Focșani. Acesta  a condus o secţia de Chirurgie Plastică a spitalului în care a murit.

Pe 4 noiembrie, medicul și-a luat soția de mână și au mers împreună să se testeze de COVID la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sf. Pantelimon – Focșani. La ieșire, bărbatul și-a pierdut echilibrul. A căzut şi şi-a fracturat șoldul și trei coaste.

A fost internat internat în zona gri a secției de Ortopedie a spitalului din Focșani, dar odată ce rezultatul s-a întors pozitiv, foștii colegi i-au spus că nu-l pot trata pentru că spitalul nu este unul de COVID.

„I s-a propus transferul la spitalul COVID-19 din Adjud. Dumnealui a refuzat și a semnat la cererea sa refuzul tratamentului medical, cerând să fie lăsat la domiciliu”, a explicat managerul Spitalului Județean Sf. Pantelimon – Focșani, potrivit Libertatea. 

Chirurgul Dragoş Stănescu a murit după ce a agonizat 2 săptămâni acasă

Familia nu-și poate explica însă de ce nu s-a putut găsi un pat pentru fostul medic la Infecțioase. Pe lângă fracturi, bărbatul era predispus să dezvolte o formă gravă a infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Citeşte şi BILANȚ CORONAVIRUS 1 DECEMBRIE. O nouă zi cu mii de infectări și 199 de decese. Record la ATI!
Medicul a mers acasă și a așteptat să treacă cele 14 zile pentru a putea să fie operat la Focșani.  În cele două săptămâni, doctorul Stănescu a ajuns să halucineze acasă, din cauza febrei.

Pe 16 noiembrie, fostul chirurg nu a mai rezistat și s-a întors la spital. Familia spune că i s-a propus să fie operat, pentru că trecuse perioada de izolare pentru coronavirus.

Din păcate, nu a mai apucat. Starea sa s-a agravat și a decedat pe 20 noiembrie la Terapie Intensivă.


loading...