Chişinău: Năstase, gata să renunţe temporar la integrarea în UE?! Ce asigurări i-au dat Dodon şi Usatîi

Liderul Platformei ”DA”, Andrei Năstase, dă de înțeles că este gata să renunțe la integrarea europeană a Republicii Moldova, cel puțin pentru o perioadă. În cadrul unei emisiuni, acesta a declarat că este gata, așa cum l-au asigurat Igor Dodon și Renato Usatîi să renunțe pentru o perioadă la vectorul geopolitic și să se ocupe de salvarea țării.

26 ian. 2016, 10:44
Chişinău: Năstase, gata să renunţe temporar la integrarea în UE?! Ce asigurări i-au dat Dodon şi Usatîi

„La întrebarea ce va fi mai departe. Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” care și-a făcut o entitate politică „Platforma Demnitate și Adevăr”, se va bate pentru majoritate, ca să poată guverna. Dacă nu va reuși, iată în toată această perioadă de trei zile cât manifestăm împreună în Piața Marii Adunări Naționale am primit niște asigurări, sper că sincere din partea din partea dreaptă a mea astăzi (n.r. Igor Dodon și Renato Usatîi): Domnule, se pune batista pe țambal, cum se spune, cu privire la vectorul geopolitic pentru o perioadă de timp, un an și chiar Igor Dodon a vorbit despre un an și jumătate, ne ocupăm de decriminalizarea instituțiilor de drept și de reglementare, ne ocupăm de curățarea CCA-ului, CEC-ului și așa mai departe, punem țara pe făgașul normalității și pe urmă revenim la geopolitică”, a subliniat Năstase, potrivit realitatea.md.

Acesta a mai adăugat că el este român și pledează pentru ca „aici acasă, unde trăiesc români, ruși, ucraineni, să se trăiască bine, în cadrul mai larg european ne vom regăsi tot acolo, însă acum trebuie să salvăm țara”.

Pe de altă parte, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, spune că „trebuie stins focul în țară” și abia după aia să decidă fiecare ce face în ceea ce ține de vectorul extern.

„După ce am stins focul deja ne clarificăm, că Dodon pune tot nordul Moldovei în copaci „bereozka”, că Năstase în soie europeană, la mine e mai ușor, că eu dacă sunt băiat simplu de la Fălești, sunt cu poportul”, a subliniat Usatîi.

Fiind întrebați despre Acordul de Asociere, Andrei Năstase a spus: „Îl implementăm”, Igor Dodon: „Noi rămânem pe poziția noastră, denunțarea Acordului”, iar Renato Usatîi a menționat că nu trebuie suspendat, ci trebuie luată o pauză de vreo doi ani pentru a explica poporului ce-i cu fiecare Uniune: „Noi suntem obligați să fim slugi propriului popor. Deci, poziția mea este că trebuie să mergem pe direcția unde o să decidă două treimi din cetățeni, dar chiar și un referendum trebuie pregătit, chiar doi-trei ani”.