Chiţoiu: Bugetul este construit pe creştere economică de 2% şi un curs leu-euro de 4,5

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat, pentru România TV, că proiectul de buget pentru anul 2013 este aproape gata, acum făcându-se doar unele corecţii, înainte ca proiectul să fie pus în discuţie cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional care trebuie să vină la mijlocul lunii ianuarie.

03 ian. 2013, 16:04
Chiţoiu: Bugetul este construit pe creştere economică de 2% şi un curs leu-euro de 4,5

„Suntem în faza de finalizare a bugetului. Acum facem anumite corecţii pe bugetul unor principali ordonatori de credite, dar după ce vine FMI-ul şi negocierile cu ei, atunci putem să-l trimitem la Parlament”, a declarat, joi, Daniel Chiţoiu.

Acesta a precizat că proiecţia bugetară pe anul 2013 are ca punct de plecare o creştere a economiei estimată la 2%, pe un curs de 4,5 lei la un euro. „Deficitul trebuie să-l încadrăm în parametrii conveniţi cu FMI şi Uniunea Europeană, deci trebuie să fie sub 3%”, a precizat ministrul.

Rămâne de văzut dacă, în urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI, vor începe să fie analizate condiţiile pentru încheierea unui nou acord cu Fondul. „Există o dorinţă de a încheia un nou acord, tot preventiv”, a mai spus şeful Finanţelor.