Chris Hemsworth, starul din „Thor”, anunț-șoc pentru fanii Marvel! Ia o pauză de la actorie, are risc crescut de Alzheimer

Actorul Chris Hemsworth, care se bucură de un succes fantastic datorită rolului lui Thor din seria filmelor Marvel, e nevoit să renunțe la actorie pentru o perioadă din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

22 nov. 2022, 19:35
Chris Hemsworth, starul din „Thor”, anunț-șoc pentru fanii Marvel! Ia o pauză de la actorie, are risc crescut de Alzheimer

Chris Hemsworth a aflat că are un risc de a dezvolta Alzheimer, după ce a făcut mai multe teste. Actorul a mărturisit că nu își dorește să renunțe la cariera care l-a făcut celebru, dar că trebuie să aibă mai multă grijă de el prin odihnă și sport.

În timpul filmărilor pentru serialul „Limitless”, actorul a decis să facă mai multe teste fiindcă o parte din familia lui suferă de Alzheimer, iar aceasta e cea mai mare frică a lui, să nu moștenească această boală. În cazul său, riscul crește de la 8 până la 10 ori de a suferi de această afecțiune, comparativ cu o persoană care nu are ambele copii ale genei.

„Ideea că nu voi putea fi capabil să-mi amintesc viaţa pe care am avut-o sau pe soţia mea, pe copiii mei, este, probabil, una dintre cele mai mari frici ale mele”, a spus Chris Hemsworth.

Înainte de a lua o pauză pentru odihnă, actorul va termina filmările pentru Mad Max Furiosa şi Limitless. Apoi, starul a transmis că se va întoarce acasă, în Australia, unde îşi va petrece mai mult timp în compania celor 3 copii ai săi şi ai soţiei.

În momentul de față, Chris are un stil de viață echilibrat, mănâncă sănătos și vrea să aibă și mai multă grijă când vine vorba de odihnă. Actorul a dezvăluit că bunicul lui suferă de această afecțiune și îi e frică să nu ajungă în această situație.

Ce este Alzheimer

Alzheimer este o boală neurodegenerativă, care se manifestă prin tulburări de memorie, incapacitatea de a coordona mişcările, de a recunoaşte şi identifica obiectele și persoanele din jur.

În mod frecvent, o persoană cu boala Alzheimer prezintă ca prim simptom, în stadiile incipiente ale afecțiunii, dificultate de a-și aminti conversații, evenimente și acțiuni recent efectuate sau de memorare ale informațiilor nou achiziționate (pierderea memoriei recente). Progresia bolii duce în timp la apariția altor simptome reprezentate de:

  • Dezorientare temporo-spațială;
  • Tulburări ale dispoziției (depresie, apatie) și de comportament (agresivitate);
  • Atacuri de panică nejustificate;
  • Apariția suspiciunilor nefondate la adresa persoanelor din jur (familie, îngrijitori);
  • Dificultăți de vorbire, deglutitie și de menținere a posturii în șezut.