Christine Lagarde afirmă că este NECESARĂ RESTRUCTURAREA datoriei Greciei

Directoarea generală a Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a afirmat miercuri că o restructurare a datoriei Greciei este "necesară" și a dat asigurări că rămâne "angajată" pentru găsirea unei soluții la criza din această țară.

08 iul. 2015, 20:21
Christine Lagarde afirmă că este NECESARĂ RESTRUCTURAREA datoriei Greciei

„O restructurare a datoriei (…) este, în opinia noastră, necesară în cazul Greciei pentru a avea o datorie viabilă”, a declarat Christine Lagarde în cursul unei conferințe la Washington, luându-i prin surprindere pe europeni, care resping pentru moment o asemenea opțiune.

Atena, care solicită o reducere a masivei sale datorii, a promis miercuri să prezinte un nou program de reforme „credibile”, ca răspuns la ultimatumul lansat de liderii europeni.

Fără să se exprime direct asupra acestor propuneri, directoarea generală a FMI a vorbit despre „evoluții importante” și a atras atenția că Grecia face față unei „crize acute ce trebuie rezolvate”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Grecia a intrat în INCAPACITATE de PLATĂ. FMI înregistrează cel mai mare faliment din istoria sa

În pofida faptului că Grecia a intrat în incapacitate de plată în raport cu instituția pe care o conduce, ea a dat asigurări că FMI rămâne „angajat” în acest dosar.

„Rămânem pe deplin angajați pentru a găsi o soluție”, a mai spus Christine Lagarde.


loading...