Christoph Daum: O să învăţ Deşteaptă-te Române. Ştiu că este despre Ştefan cel Mare şi sângele de roman

Christoph Daum a vorbit într-un interviu pentru Dolce Sport despre contractul încheiat cu FRF, pentru preluarea naţionalei de fotbal a României, dar și ce planuri are în ţara noastră.

13 iul. 2016, 10:02
Christoph Daum: O să învăţ Deşteaptă-te Române. Ştiu că este despre Ştefan cel Mare şi sângele de roman

Visul meu acum este România. Vreau să rezolv problemele cât mai repede. Am crezut că trebuie să rezolv doar lucrurile din teren, dar văd că trebuie să le rezolv şi pe cele din afara terenului, să învăţ despre disputele de aici. Dar pe fani nu-i interesează aceste dispute, ei vor să vadă echipa naţională cu care se pot identifica. Visul meu este ca România să ajungă la turneul final al Campionatului Mondial„, a spus Christoph Daum, la Dolce Sport.

Citeşte şi Palma primită de Reghecampf de la Christoph Daum. Neamţul a răspuns elegant jignirilor stelistului

„Trebuie să fim cu ochii pe jucătorii tineri de la cluburi mici din ţară, nu neapărat din Bucureşti. Ne trebuie câţiva antrenori care să îi localizeze chiar şi la cluburile din eşaloanele inferioare, asta ar însemna şi o colaborare şi un ajutor din partea celorlalţi antrenori. Facem asta  inclusiv pentru echipa naţională şi constituie şi o nouă provocare, cred eu”, a adăugat el.

Christoph Daum a mai spus să că vrea să înveţe şi să cânte imnul României. „O să învâţ şi limba română. Vă promit că îmi voi dedica fiecare minut naţionalei României un an şi jumătate de aici încolo! Am cântat şi imnul Turciei. Pentru mine, este o chestiune personală. Am să învăţ imnul ”Deşteaptă-te române!” Ştiu că sunt amintiţi şi Ştefan cel Mare şi este şi despre sângele de roman. Am aflat că este un imn foarte frumos, dar încă nu ştiu să-l cânt!„, a mai spus Daum