Ciclonul Mekunu a făcut ravagii în Yemen: Cel puţin cinci persoane au murit şi 40 sunt date dispărute

Cinci persoane au murit şi cel puţin 40 sunt date dispărute vineri pe insula Socotra din Yemen, în urma trecerii ciclonului Mekunu, în drumul său spre sudul Peninsulei Arabice, informează Reuters.

25 mai 2018, 17:03

Cei cinci morţi sunt patru yemeniţi şi un cetăţean indian, au confirmat rezidenţi şi surse medicale pentru Reuters, iar printre dispăruţi se numără yemeniţi, indieni şi sudanezi.

Autorităţile din Yemen a declarat joi stare de urgenţă pe insula Socotra, aflată între sudul ţării şi Cornul Africii şi cunoscută pentru flora şi fauna sa unică.

Socotra este o rezervaţie a biosferei aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO şi este localizată la aproximativ 350 de kilometri de coastele meridionale ale Yemenului.

Rămasă în mare măsură ne-afectată de războiul care a zguduit de trei ani Yemenul, insula se află sub controlul guvernului recunoscut internaţional, al cărui preşedintele, Abdu Rabbu Mansour Hadi, este în exil în Arabia Saudită.

Citeşte şi Ciclon devastator, sunt cel puţin 16 morţi şi mii de sinistraţi
    
Ciclonul a inundat satele şi a scufundat ambarcaţiunile, lăsând o mare parte a insulei fără acces la comunicaţii.

Între timp, autorităţile din Oman au declarat că se aşteaptă ca Mekunu să treacă pe deasupra oraşului Salalah vineri noaptea.

Mekunu este aşteptat să fie retrogradat la furtună tropicală înainte de a ajunge în sud-estul Arabiei Saudite sâmbătă, potrivit autorităţii meteorologice din regatul saudit.

Yemenul se confruntă deja cu una dintre cele mai grave crize umanitare la nivel mondial. Potrivit Naţiunilor Unite, războiul a ucis peste 10.000 de persoane, a strămutat alte 3 milioane, a declanşat o epidemie de holeră şi a adus ţara în pragul foametei.