Cicoarea, alternativă sănătoasă pentru cafea

Cicoarea este inlocuitorul perfect pentru cafea, fiind o planta ce ofera foarte multe beneficii pentru sanatate. Cicoarea creste in multe conditii, fiind originara din Europa, insa poate fi gasita pretutindeni in lume.

14 mart. 2015, 07:59
Cicoarea, alternativă sănătoasă pentru cafea

Planta se foloseste in intregime, frunzele, mugurii si radacinile au anumite calitati binefacatoare. Frunzele sunt folosite intr-un mod similar cu salata verde in cultura multor tari, iar radacina este adesea macinata intr-o pulbere si folosita ca substitut pentru cafea. Bautura rezultata a fost folosita de sute de ani ca un remediu pe baza de plante pentru multe boli si continua sa-si dovedeasca eficacitatea si in zilele noastre.

In ceea ce priveste valoarea nutritiva, cicoarea este o mare sursa de vitamine si minerale, inclusiv zinc, magneziu, mangan, calciu, acid folic, potasiu, vitaminele A, B6, C, E si K. Acestia sunt principalii agenti care sustin toate beneficiile pentru sanatate provenite din consumul de cicoare.

Cicoare pentru probleme digestive

Un motiv frecvent pentru a adauga cicoare in regimul alimentar este pentru ca imbunatateste diverse functii ale sistemului digestiv. Cicoarea contine inulina, un probiotic puternic. Inulina este folosita pentru a combate o serie de probleme intestinale, inclusiv refluxul gastric, indigestia, arsurile la stomac, reducand in mod activ aciditatea sistemului digestiv.

Cicoarea ajuta la imbunatatirea digestiei, fiind un ajutor in tratarea constipatiei. Tranzitul intestinal este lin si regulat, iar prin evitarea constipatiei se reduc sansele dezvoltarii unor boli gastro-intestinale, inclusiv cancerul de stomac si cancerul de colon.

Cicoare pentru mentinerea sanatatii inimii

Inulina din cicoare nu este benefica doar pentru sistemul digestiv, diverse studii au aratat ca reduce nivelul de colesterol „rau” din organism. Colesterolul LDL este una dintre principalele cauze pentru ateroscleroza si hipertensiune arteriala, deoarece blocheaza fluxul sanguin in artere si vene.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro