Cimitir pentru prietenul necuvântător. Vezi cum îţi poţi conduce pe ultimul drum animalul de companie VIDEO

Sunt oameni care aleg să îşi conducă pe ultimul drum animalul de companie în coşciug din lemn cu esenţă specială, mătase şi pernuţe. Fie că este vorba de câini, pisici, papagali sau porcuşori de Guineea, toţi pot avea un loc de veci în cimitirul animalelor, informează România TV.

14 sept. 2013, 13:37
Cimitir pentru prietenul necuvântător. Vezi cum îţi poţi conduce pe ultimul drum animalul de companie VIDEO

Bonny a trăit 17 ani, iar stăpânii căţelului i-au amenajat un mormânt unde veşnic este aprinsă o lumânare.

„Bonny a însemnat sufletul meu, lumina ochilor mei. Vin în fiecare săptămână, în fiecare zi de vineri, pentru că Bonny a plecat de lângă noi într-o zi de vineri. Mă duc, îi mângâi năsucul, îi plăcea să o mângâi pe năsuc, evident vorbesc cu ea, am fost la mare şi i-am adus trei scoici de la Mamaia”, a spus stăpânul câinelui.

Iubitorii de animale vin chiar şi din alte zone ale ţării pentru a le oferi un loc de veci necuvântătoarelor. Ei plătesc între 50 şi 150 de lei pe an, în funcţie de cerinţele pe care le au pentru îngrijirea mormântului.

Există şi clienţi care vin cu cerinţe mai puţin obişnuite.

„Nu toţi membrii familiei puteau să participe şi a trebuit să păstrăm unul dintre căţeluşi, iar proprietarul a dorit să-l îmbălsămeze şi să-l păstreze până când vine şi celălalt membru al familiei. Ca lucruri deosebite au fost coşciuge din lemne deosebite de esenţă specială, cu mătase, cu pernuţe”, a declarat Laurenţiu Neghină, proprietarul cimitirului de animale.

Când vine clipa despărţirii, stăpânii animalelor pot alege şi incinerarea lor, iar urnele cu cenuşa pot rămâne în cimitir.

Citeşte şi Iubirea de animale capătă forme EXTREME. N-o să crezi ce creşte în casă o familie de brazilieni FOTO