Cimitirul Vesel din Săpânţa, în topul celor mai bizare locuri din lume

Cimitirul Vesel de la Săpânța a fost inclus de cei de la Atlas Obscura în topul celor mai ciudate destinații de pe Pământ. Umorul negru dar și poemele ironice fac din Cimitirul Vesel un loc unic în lume.

20 sept. 2016, 07:25
Cimitirul Vesel din Săpânţa, în topul celor mai bizare locuri din lume

Cimitirul Vesel de la Săpânța este considerat, potrivit jurnaliștilor de la The Guardian, drept unul dintre locurile cele mai bizare din lume, scrie bzi.ro. Cei de la Atlas Obscura, care inventariază destinații ciudate, au fost cuceriți de farmecul locului, cel puțin atipic. Jurnaliștii străini remarcă umorul negru dar și poemele ironice și decorațiile care apar pe crucile răposaților.

Citeşte şi Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, ediţia a şaptea 14 – 21 august 2016 prezintă SATELE UNITE ALE MARAMUREŞULUI

Versurile dar și imaginile, chiar dacă nu cadrează cu atmosfera unui cimitir, atrag prin nonșalanța cu care privesc spre lumea de dincolo. Cele 600 de cruci sunt fiecare, prin unicitatea lor, o destinație turistică în sine, iar curioșii sunt îndemnați să nu ezite dacă au drum spre zona de est a Europei. Moartea devine, în acest cadru unic, mai puțin înfricoșătoare și poate fi privită cu mult umor și pe alocuri, cu sarcasm. Cei de la Atlas Obscura nu doar că au inclus Cimitirul Vesel în topul destinațiilor bizare ci i-au și dedicat un articol consistent, menit să stârnească curiozitatea potențialilor turiști.

Citeşte şi Cele mai frumoase CIMITIRE din lume. ROMÂNIA, în top FOTO

Cei care doresc să îl viziteze pot să afle mai multe despre istoria cimitirului, dar și despre motivele care au dus la crearea acestui loc, unic în lume. În topul realizat de cei de la Atlas Obscura, alături de Cimitirul Vesel de la Săpânța, se numără și Orașul Stelelor din Moscova, locul de antrenament al cosmonauților sovietici, peștera Fingal din Scoția, cu rocile sale de bazalt, templul Damanhur din Italia dar și furtuna perpetuă din Catatumbo, Venezuela.