Cîmpeanu a discutat despre proiectul de buget pe 2016 cu ministrul Fondurilor Europene şi al Finanţelor

Publicat: Vineri, 13 Noiembrie 2015 17:56 // Actualizat: Vineri, 13 Noiembrie 2015 17:56 // Sursa: romaniatv.net

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a discutat, vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României despre proiectul de buget pe anul 2016.

Potrivit unui comunicat al Executivului, la întâlnire au participat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, precum și secretarul de stat din Ministerul Educației și Cercetării Științifice Gigel Paraschiv.

Reprezentanții Coaliției "au apreciat deschiderea manifestată de reprezentanții Executivului în relația cu organismele profesionale, sindicate și patronate și au solicitat încurajarea investițiilor private în domeniul cercetării, prin taxe zero pentru cei care dezvoltă parcuri de cercetare pe lângă universități, precum și menținerea ritmului de creștere a absorbției fondurilor europene în domeniul cercetării".

Reprezentanții Coaliției au solicitat o alocare de 4,5% din PIB pentru educație, 1,5% pentru apărare și 0,5% pentru cercetare. "Prioritățile bugetului pe 2016 sunt, din punctul de vedere al Guvernului, alocări suplimentare pentru pensii și salarii, pentru sănătate, investiții, apărare, educație și cercetare. Intenția noastră în creionarea bugetului este de a aloca 4,5% din PIB pentru educație și majorarea cu 50% a bugetului pentru cercetare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

La rândul său, secretarul de stat Gigel Paraschiv a precizat că, în acest moment, în proiectul de buget pentru 2016, alocarea pentru cercetare va crește cu 33%, cea pentru finanțarea de bază a învățământului superior, cu 22% iar cea pentru burse, cu 16 procente.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, i-a asigurat pe reprezentanții Coaliției că "vor fi luate toate măsurile pentru a nu se întârzia rambursările pentru proiectele dezvoltate pe fonduri europene, în acest sens fiind organizate întâlniri cu toate organismele intermediare implicate în gestionarea acestora".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 nov 18:08
...Victoria, cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României despre proiectul de buget pe anul 2016. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H