Cîmpeanu: Universităţile trebuie să gestioneze pregătirea doctorală de la admitere până la final

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, susține ideea ca universitățile să se ocupe de pregătirea doctorală de la admitere până la absolvire, spunând că acel Consiliu Național de Etică de la nivelul ministerului nu poate analiza la fel de bine tezele de doctorat.

05 oct. 2015, 10:12
Cîmpeanu: Universităţile trebuie să gestioneze pregătirea doctorală de la admitere până la final

„Sunt adeptul ideii că universitățile trebuie să gestioneze de la A la Z procesul de pregătire doctorală de la admitere și până la final. Acest lucru nu poate duce decât la întărirea responsabilității universităților care cunosc cel mai bine procesul de pregătire doctorală. Oare cum credem că o comisie de specialitate formată din 10, 12, 15 colegi cei mai buni pot analiza un număr de 150 sau 200 de teze de doctorat într-un timp de câteva ore la fel de bine cum poate să o facă universitatea care înregistrează procesul de pregătire doctorală vreme de trei-patru ani?”, a spus Cîmpeanu, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2015-2016 de la Universitatea din București.

Cîmpeanu: Universităţile cunosc calitatea fiecărui doctorand. Vor decide în privinţa celor de care au nevoie

Potrivit lui Cîmpeanu, Ministerul Educației și Consiliul Național de Etică trebuie să se ocupe de problemele sistemice, iar universitățile de procesul de doctorat.

„Este bine să lăsăm Ministerul și Consiliul Național să se ocupe de problemele sistemice și să lăsăm universitățile să se ocupe de ceea ce știu mai bine”, a declarat ministrul.