Cîmpeanu: Vom deconta cheltuielile pentru câte un aparţinător pentru fiecare pacient transferat în străinătate

Costurile pentru pacienții care vor fi transferați în străinătate vor fi decontate integral din Fondul de rezervă al Guvernului, iar în ceea ce privește aparținătorii, vor fi decontate cheltuielile, indiferent de durata necesară, de transport, cazare și masă pentru câte un aparținător pentru fiecare pacient, a declarat, sâmbătă, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

07 nov. 2015, 12:01
Cîmpeanu: Vom deconta cheltuielile pentru câte un aparţinător pentru fiecare pacient transferat în străinătate

„Un alt subiect ar fi acela al sprijinului acordat de către Guvernul Romaniei, am anunțat deja, vor fi decontate integral costurile pentru pacienții care vor fi transferați în străinătate, din Fondul de rezerva al Guvernului”, a spus Cîmpeanu, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Medic: Tineri care au scăpat din incendiu au venit la spital după câteva zile, cu complicaţii pulmonare

El a adăugat că se vor deconta cheltuielile pentru câte un aparținător pentru fiecare pacient, indiferent de durată.

„În ceea ce privește aparținătorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesară, de transport, cazare și masă pentru câte un aparținător pentru fiecare pacient. Acest decont se va face în regim de urgență, într-o primă fază, fie prin Direcțiile Consulare — Ministerul de Externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalitățile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgență gestionat de către Ministerul Muncii. Vom vedea, în cursul zilei de astăzi, care este cea mai rapidă formă de decontare a cheltuielilor pentru aparținători”, a precizat Cîmpeanu.

El a precizat că reprezentanți de la Ministerul de Externe, Ministerul de Finanțe, Ministerul Muncii, Ministerul Justiției se vor întâlni sâmbătă.