Cinci alimente pe care este mai bine să le consumi din conservă

Un produs proaspăt nu este întotdeauna cel mai bun pentru sănătatea ta. Sunt şi alimente care sunt mai bune consumate din conservă.

06 aug. 2022, 08:27
Cinci alimente pe care este mai bine să le consumi din conservă

Conserva era asociată cu frigiderele goale, cinele triste și raționalizarea postbelică, dar acum umila conservă poate fi găsită la loc de cinste în fiecare cămară.

Studiile au arătat că legumele congelate și conservate pot fi de fapt mai bogate în nutrienți decât produsele proaspete care au fost ţinute în frigider, potrivit telegraph.co.uk.

În timp ce nutrienții sensibili la căldură (inclusiv vitaminele C și B) sunt reduse în procesul de conservare, alții (inclusiv vitaminele A, D, E și K) sunt conservați sau chiar îmbunătățiți. Acestea dau gustul plăcut, aromat.

Conservele de roșii sunt mai dulci și mai aromate decât o roșie fără gust de supermarket.

 

  1. Roşiile proaspete

Sunt piatra de temelie a dulapului de bucătărie și baza sosurilor de paste, tocănițelor și supelor sau ciorbelor. În multe cazuri, roșiile din conserva vor fi mai gustoase decât proaspete. Roșiile sunt adesea fade și apoase pe rafturile supermarketurilor, dar conservele sunt conservate la cel mai mult timp.

 

2. Peştele

Conservele de pește sunt mult mai ieftine decât peştele proaspăt. Şi ţine şi mai mult.

„În aproape toate cazurile, peștele conservat este pește gras, cum ar fi sardinele, anșoa, tonul și somonul – bogat în Omega-3 și cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate”, spune bucătarul Bart van Olphen.

 

3. Năut, linte și alte leguminoase uscate

O dietă bogată în leguminoase este asociată cu un risc mai mic de a dezvolta cancer, scăderea colesterolului și scăderea în greutate. Fasolea și lintea sunt sănătoase, bogate în proteine. Dar înmuierea şi fierberea lor poate dura ore bune, așa că legumele conservate sunt o soluţie mai bună pentru a prepara mai repede masa pentru cină.

 

4. Piersici crude

Piersicile, ananasul, perele și caisele se păstrează mai bine în conserve. Procesul folosit pentru fabricarea conservelor – sigilarea lor într-o cutie și încălzirea lor până când este sterilizată – reduce unele vitamine, cum ar fi vitamina C, dar le păstrează pe altele. În acest fel, aceste fructe pot fi consumate şi în afara sezonului. Şi e şi mult mai ieftin.

Pont! Alegeți conserve de fructe în suc, nu sirop, pentru a minimiza zahărul adăugat.

 

5. Jackfruit 

Jackfruit este un fruct foarte popular în zonele tropicale și are o textură asemănătoare cu carnea de porc, ceea ce îl face o alternativă vegană excelentă pentru burgeri și tacos. De aici şi numele de ”carne vegetală”. Jackfruit are numeroase beneficii și gust deosebit.

Jackfruit poate fi consumat simplu sau gătit în feluri de mâncare dulci și sărate. Acest lucru variază în funcție de cât este de copt. Fructele necoapte au, în general, cel mai bun gust în rețetele sărate, în timp ce dulceața fructelor coapte este excelentă pentru deserturi.

Pentru că este mai greu de găsit în forma proaspătă, dar poate fi cumpărat tot timpul anului sub formă de conservă din unele supermarketuri, taiat in bucati.

 

 


loading...
Partenerii noștri