Cinci asistente de la Spitalul Pantelimon, audiate în dosarul celor 17 morţi. Au fost deschise patru anchete!

Cinci asistente au fost chemate la audieri în faţa poliţiştilor de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, iar unele dintre ele au şi ajuns încă de la ora 8:00. Patru anchete au fost deschise în acest caz, între care un dosar penal in rem pentru omor.

15 apr. 2024, 14:17
Cinci asistente de la Spitalul Pantelimon, audiate în dosarul celor 17 morţi. Au fost deschise patru anchete!
Cinci asistente de la Spitalul Sf. Pantelimon, audiate în dosarul celor 17 morţi. Au fost deschise patru anchete!

Cinci asistente de la Spitalul Pantelimon, audiate în dosarul celor 17 morţi. Scandalul imens de la Spitalul Pantelimon din Bucureşti coontinuă după ce, în decurs de doar patru zile, nu mai puţin de 17 pacienţi de la Terapie Intensivă au murit! Autorităţile au descis mai multe anchete, între care un dosar penal in rem pentru omor. Dosarul a fost deschis după ce mai mulţi medici au fost acuzaţi că ar fi scăzut intenţionat dozele de medicament pentru pacienţi, ca să elibereze mai repede paturile.

Citeşte şi: Președintele Colegiului Medicilor din București intervine în scandalul uriaș de la Spitalul Pantelimon: „Familiile pacienților trebuie și vor afla adevărul”

Asistentele audiate deja au refuzat să comenteze după audieri. Anchetatorii vor pune cap la cap declaraţiilor acestora pentru a putea lega întreaga investigaţie. Potrivit datelor care există până acum medicii nu ar fi administrat corect medicamentul care îi ţinea în viaţă pe pacienţii care au decedat.

Citeşte şi: Managerul Spitalului Pantelimon, despre scandalul cu morții de la ATI: „Decesele de la ATI nu puteau fi evitate”

La Spitalul Pantelimon din Capitală au fost deschise patru anchete. Una este cea internă, din care fac parte medici din alte secții decât cea de Terapie Intensivă și a fost constituită de conducerea unității sanitare. Este o altă anchetă deschisă de Corpul de Control al Ministerului Sănătății. A treia este cea a Colegiului Medicilor București, unde specialiștii au cerut copii de pe dosarele medicale ale celor 17 pacienți care au murit în secția de ATI în perioada 4-7 aprilie și astfel trebuie să vadă dacă au fost nereguli în administrarea tratamentului numit noradrenalină, o perfuzie care are rolul de a crește și menține tensiunea arterial. Cea de-a patra anchetă este cea penală, deschisă de procurori și în cadrul căreia se fac verificări la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.