Cinci bărbaţi, acuzaţi de uciderea unui om de afaceri din Bacău, pedepse între 15 şi 18 ani de închisoare

Publicat: Miercuri, 10 Iunie 2015 23:15 // Actualizat: Miercuri, 10 Iunie 2015 23:39 // Sursa: romaniatv.net

Cinci bărbaţi acuzaţi de uciderea, în 2011, a omului de afaceri din Bacău Valeriu Damian au fost condamnaţi la închisoare între 15 şi 18 ani. Nepotul victimei, judecat pentru instigare după ce ar fi comandat asasinatul, a primit cea mai mare pedeapsă. Sentinţa Tribunalului Bacău nu e definitivă.

Foto: agentia.org

Tribunalul Bacău a dat sentinţele, miercuri, pentru primul lot judecat în cazul asasinării omului de afaceri Valeriu Damian, pedepsele - care nu sunt însă definitive - fiind cuprinse între 15 şi 18 ani de închisoare, în funcţie de implicarea fiecărei persoane în acest caz, potrivit Mediafax.

Andrei Trofim a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu. Nepotul omului de afaceri ucis, Mihăiţă Mincioagă, a primit o pedeapsă mai mare, adică 18 ani de închisoare, pentru instigare la omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu. Bărbatul este acuzat că ar fi comandat asasinarea lui Valeriu Damian după ce acesta din urmă a încercat să îi ia toate afacerile lăsate înainte de a merge la închisoare, inclusiv cele dezvoltate pe perioada cât fusese încarcerat.

Doi fraţi din Republica Moldova, Tudor şi Grigore Druţă, cei care au organizat asasinatul prin identificarea locului şi filajul lui Valeriu Damian, au fost condamnaţi la 17 ani de închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav, violare de domiciliu şi tâlhărie.

Tot în acest dosar, Nicuşor Ghinadi, cel care a intermediat legătura între nepotul omului de afaceri Valeriu Damian şi cei doi fraţi moldoveni pentru a pune la cale asasinatul, a primit cea mai mică pedeapsă, de 15 ani de închisoare, pentru instigare la omor deosebit de grav.

Omul de afaceri băcăuan Valeriu Damian a fost găsit mort în locuinţa sa din judeţul Bacău în luna august 2011, de către soţia sa, care a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 iun 02:17
...de afaceri din Bacău Valeriu Damian au fost condamnaţi la închisoare între 15 şi 18 ani. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
10 iun 23:28
Votează email -1 email
...din Bacău Valeriu Damian au fost condamnaţi la închisoare între 15 şi 18 ani. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H