Cinci consilieri prezidenţiali, ELIBERAŢI din funcţie. Pe listă sunt Lăzăroiu, Funeriu şi Rădulescu

Cinci consilieri prezidenţiali şi trei consilieri de stat au fost eliberaţi, marţi, din funcţie, prin decret prezidenţial. Printre aceştia se numără şi Sebastian Lăzăroiu, unul dintre cei mai vocali consilieri, Adrian Rădulescu, cel despre care se spune că ar fi înregistrat terenul cumpărat de Ioana Băsescu în localitatea Nana, şi Daniel Funeriu.

28 ian. 2014, 16:27
Cinci consilieri prezidenţiali, ELIBERAŢI din funcţie. Pe listă sunt Lăzăroiu, Funeriu şi Rădulescu

Președintele Traian Băsescu a semnat marți decrete privind eliberarea din funcţii a consilierilor prezidenţiali Gabriel Berca (Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă), Adrian Rădulescu (de la Departamentul Politici Economice şi Sociale), Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu şi Daniel Funeriu. Aceştia îşi vor încheia activitatea începând cu data de 1 februarie.

Şeful statului a semnat şi deciziile privind eliberarea din funcția de consilier de stat a Marianei Bitang, a Ralucăi Boboc şi a lui Daniel-Andrei Moldoveanu (Departamentul Securităţii Naţionale), începând cu data de 1 februarie 2014, tot începând cu data de 1 februarie.

Surse politice anunţaseră încă de luni că mai mulţi consilieri prezidenţiali ar urma să fie eliberaţi din funcţii pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.

Informaţiile în acest sens au fost vehiculate în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe în zilele următoare în cazul apelului privind înregistrarea Partidului Mişcarea Populară.