Cinci copii, răniţi în Galaţi, după ce un şofer beat a intrat cu maşina în ei, într-un parc. Momentul a fost filmat VIDEO

Cinci copii aflaţi într-un parc din Roşcani, judeţul Galaţi, au fost răniţi miercuri după-amiază, după ce un şofer beat a intrat cu maşina în ei. Unul dintre copii este în stare gravă şi a fost preluat de un elicopter SMURD. 

15 aug. 2018, 16:01
Cinci copii, răniţi în Galaţi, după ce un şofer beat a intrat cu maşina în ei, într-un parc. Momentul a fost filmat VIDEO

UPDATE: Şoferul beat care a intrat cu maşina într+un grup de copii la un festival din Galaţi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Evenimentul a avut loc în această după-amiază, într-un parc din localitatea gălățeană Roșcani, unde avea loc o adunare publică, cu sute de adulți și copii. La un moment dat, mașina condusă de un localnic de 41 de ani a ieșit de pe carosabil și a intrat în mulțime, lovind în plin un grup de copii.

Cinci minori cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani au fost răniți, trei dintre ei, destul de grav cât să fie aduși la Galați. Una dintre victime a avut nevoie de intervenția elicopterului SMURD. Alți doi copii au fost duși la Spitalul din Tg. Bujor pentru investigații și tratament.

Potrivit poliției, șoferul se afla într-o avansată stare de ebrietate, dar a încercat să justifice accidentul printr-o defecțiune tehnică la mașină, invocând faptul că i s-a blocat direcția.

„La testarea cu etilotestul a reieșit că șoferul avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării documentelor s-a constatat că ITP-ul autoturismului expirase pe data de 4 august 2018. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, potrivit viata-libera.ro.

Anchetatorii iau în calcul reținerea șoferului pentru 24 de ore.