Cinci copii din Sebeş, internaţi cu hepatită de tip A

Cinci copii din Sebeş care locuiesc în acelaşi cartier şi care învaţă la aceeaşi şcoală şi grădiniţă sunt internaţi la Spitalul Municipal după ce au fost diagnosticaţi cu hepatită A.

13 iun. 2013, 14:58
Cinci copii din Sebeş, internaţi cu hepatită de tip A

Medicii au identificat în această săptămână cinci cazuri de hepatită virală de tip A la şcoala şi grădiniţa din cartierul Mihail Kogălniceanu din Sebeş, toţi pacienţii fiind copii şi fiind internaţi în prezent în spitalul din oraş, potrivit Mediafax,

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, a spus că patru dintre cazuri au fost deja confirmate şi în urma analizelor de laborator, iar pentru un caz este doar suspiciune, deoarece analizele nu au fost finalizate, însă simptomatologia este de hepatită virală de tip A.

Horea Timiş a explicat că toţi copiii au legătură între ei, fiind vecini sau din aceleaşi familii şi se presupune că au contractat boala de la un alt copil diagnosticat cu hepatită în luna mai.

CITEŞTE ŞI Call center pentru informaţii despre hepatită. Linia telefonică va fi disponibilă după 15 martie

În cartier a fost declanşată o anchetă epidemiologică, iar şcoala şi grădiniţa au fost dezinfectate.

„Este posibil să apară şi alte cazuri de hepatită după o lună, dacă au existat alte persoane care au intrat în contact cu bolnavii”, a mai spus directorul DSP Alba.

În acelaşi cartier din municipiul Sebeş a existat în toamna anului trecut o epidemie de hepatită. La acea dată aproximativ 60 de persoane, adulţi şi tineri, au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A.