Cinci elevi din Voluntari au câştigat premiul al II-lea la un concurs internaţional de robotică

Publicat: Luni, 18 Februarie 2013 23:35 // Actualizat: Luni, 18 Februarie 2013 23:40 // Sursa: RTV.net

Cinci elevi de la un liceu din Voluntari au câştigat locul 2 la un concurs internaţional desfăşurat la Moscova. Tema acestuia: cine reuşeşte să facă cel mai rapid robot care pune inele pe un suport. Adolescenţii au lucrat trei luni la Igor.

Cinci elevi din România au câştigat premiul al II-lea la un concurs internaţional de robotică de la Moscova. Robotul trebuia în mai puţin de un minut să aranjeze mai multe inele pe un suport.

"Eu cu colegul meu am condus robotul şi am reuşit să ieşim pe locul 2 chiar dacă ne-au bătut americanii, dar am luat premiul pentru design. Am avut unul dintre cei mai buni roboţi de acolo", a spus Elena Palea pentru România TV.

Călătoria nu a fost însă lipsită de peripeţii la graniţă.

"Când am ajuns acolo ne-au întrebat ce avem acolo. Am stat o jumătate de oră până când a venit cineva cu o unghieră să-l desfacem şuruburile, după care am trecut de filtru unde ne-au pus să dăm declaraţii că nu-l exportăm", a spus Ionuţ Panea, antrenor.

Elevii au fost primiţi la Ministerul Educaţiei, iar secretarul de stat le-a promis că Palatul Copiilor din Ilfov va avea de acum încolo un instructor de robotică cu care tinerii să înveţe să facă alţi roboţi performanţi cu care să participe la concursuri.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 apr 18:20
...
Concursul constă în construirea unor roboţi autonomi, capabili să se confrunte cu ceilalţi roboţi pe parcursul celor şase mari probe, fiecare echipă având posibilitatea de a alege să...
19 feb 04:08
.../> … Read this article -  Cinci elevi din Voluntari au câştigat premiul al II-lea la un concurs internaţional de robotică Tags: ...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H