Cinci intervenţii ale jandarmilor pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în minivacanţa de Rusalii

Jandarmii din Harghita au intervenit, în minivacanţa de Rusalii, în cinci situaţii pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, prezenţa animalelor fiind semnalată la numărul de urgenţă 112.

09 iun. 2020, 08:40
Cinci intervenţii ale jandarmilor pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în minivacanţa de Rusalii

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, o femeie a sunat, sâmbătă, pentru a anunţa prezenţa unui urs la intrarea în staţiunea Băile Tuşnad.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de jandarmi, dar ursul părăsise zona respectivă.

Duminică au fost semnalaţi mai mulţi urşi pe drumul ce leagă staţiunea Balvanyos de Lacul Sfânta Ana.

În zonă a fost trimis un echipaj de jandarmi, pe traseu întâlnindu-se cu unul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna. Poliţiştii au confirmat prezenţa animalelor în zonă, precizând că le-au îndepărtat.

Un nou apel a fost primit luni, 8 iunie, o femeie semnalând prezenţa unui urs pe strada Gării din Băile Tuşnad, dar prezenţa acestuia nu a fost confirmată.

În noaptea de luni spre marţi, o femeie a semnalat prezenţa unui urs în curtea casei sale din comuna Voşlăbeni. Din cele relatate de aceasta, ursul i-ar fi provocat şi pagube, omorându-i mai multe găini.

A intervenit un echipaj de jandarmi care a îndepărtat animalul în afara localităţii.

Ultimul apel a fost primit luni dimineaţă, prin care o femeie aflată în trafic semnala prezenţa unui urs ce a traversat drumul, înspre pădure.