Cinci localităţi şi DN 67, afectate de poluarea cu cenuşă provenită de la Termocentrala Halânga

Cinci localităţi din apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin, dar şi circulaţia rutieră pe DN 67 sunt afectate, luni, de poluarea cu praf de cărbune provenit de la Termocentrala de la Halânga.

13 mai 2013, 13:02
Cinci localităţi şi DN 67, afectate de poluarea cu cenuşă provenită de la Termocentrala Halânga

Poluarea s-a produs de la Termocentrala de la Halânga în urma arderii cărbunelui depozitat pe o platformă care trebuia udată pentru a stopa fenomenul. Praful a fost ridicat în atmosferă de vântul puternic.

Circulaţia rutieră pe DN 67 este afectată pe o distanţă de câţiva kilometri, la ieşire din Drobeta Turnu Severin, relatează Mediafax.

De asemenea, sunt afectate cinci localităţi din apropiere de Termocentrala Romag Termo de la Halânga, platformă ce aparţine de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN). Localităţile afectate de poluare sunt Halânga, Răscoleşti, Dudaşul Cerneţiului, Cerneţi şi Piatra Albă.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Mehedinţi, care au fost sesizaţi cu privire la poluare, s-au deplasat în zonă, iar în urma anchetei, Termocentrala va fi amendată cu o sumă cuprinsă între 70.000 şi 100.000 de lei.