Cinci membri ai unei reţele de contrabandă cu ţigări au fost arestaţi

Un număr de cinci persoane, membri ai unei reţele formată din 32 de persoane implicată în contrabandă cu ţigări, au fost reţinute pentru o perioadă de 29 de zile, în urma a 45 de descinderi efectuate de poliţiştii de frontieră, coordonaţi de procurorii DIICOT.

26 mai 2014, 12:55
Cinci membri ai unei reţele de contrabandă cu ţigări au fost arestaţi

Potrivit rechizitoriului, cei 32 făceau parte din două grupări infracţionale ai căror lideri erau din Iaşi. Aceste grupări vindeau ilegal ţigări de contrabandă în judeţele Iaşi, Vaslui şi Suceava. Cele două grupări erau structurate pe trei nivele, una dintre acestea ocupându-se de procurarea ţigărilor din Ucraina şi Republica Moldova, cea de-a doua, de distribuirea în cantităţi mai mari, iar cea de-a treia se ocupa de vânzarea ţigărilor în locuri publice, scrie Agerpres.

În urma celor 45 de percheziţii, din care două au fost efectuate în Suceava şi una în Vaslui, au fost confiscate, printre altele, o instalaţie artizanală de confecţionat ţigări, ţigări în valoare totală de 15.242 lei, câteva sute de litri alcool, un pistol de calibru 6 mm marca CZ 75. Infractorii aveau şi 119 telefoane mobile, 86 SIM-uri, 8 laptop-uri, 4 carduri memorie, 12 unităţi PC, aparate foto, camere video, reportofon, tablete.

„De asemenea, au fost ridicate de la membrii grupării şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 25.782 lei, 38.080 euro, 34 lei MD, 110 grame bijuterii din aur şi au fost indisponibilizate patru autoturisme. Împotriva celor 32 s-a dispus începerea urmăririi penale pentru „iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat”, „aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat” şi „contrabandă în formă continuată”. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a recuperării prejudiciului”, a explicat Denis Mihaela Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPTF Iaşi.

Citeşte şi Percheziţii la contrabandişti de ţigări. Circa PATRU MILIOANE de ţigarete, CONFISCATE