Cinci milioane de leagăne pentru bebeluşi au fost retrase de pe piaţă. Produsul a provocat moartea a zeci de copii

Producătorul Producătorul de jucării Fisher-Price a retras de pe piaţă aproape cinci milioane de leagăne pentru bebeluşi Rock 'n Play, în urma unor informaţii care au asociat produsul cu moartea a zeci de bebeluşi, relatează BBC.

13 apr. 2019, 07:49
Cinci milioane de leagăne pentru bebeluşi au fost retrase de pe piaţă. Produsul a provocat moartea a zeci de copii

Retragerea produsului ucigaş a fost anunţată de Comisia pentru Siguranţa Produselor de Consum din Statele Unite. Comisia a anunţat pe site-ul propriu că cel puţin 30 de bebeluşi au murit în aceste leagăne, de la lansarea acestui produs pe piaţă, în 2009.

Grupul Mattel, proprietarul Fisher-Price, a confirmat retragerea voluntară a leagănelor, dar a apărat siguranţa produsului, informează news.ro.

Potrivit Mattel,bebeluşii s-au rostogolit în timp ce nu erau asiguraţi sau în alte curcumstanţe.

”Deşi continuăm să apărăm siguranţa produselor noastre, luând în considerare incidentele în care produsul a fost folosit contrar avertismentelor de siguranţă şi instrucţiunilor, am decis în partenerial cu Comisia pentru Siguranţa Produselor de Consum că această rechemare voluntară este cea mai bună măsură”, a anunţat Mattel.

Comisia a estimat că rechemarea afectează 4,7 milioane de produse.

Instituţia a cerut consumatorilor să nu mai folosească leagănele şi să contacteze compania Fisher-Price pentru a fi despăgubiţi, potrivit news.ro.

La începutul acestei săptămâni, Academia Americană de Pedriatie a cerut rechemarea produsului, pe care l-a numit ”mortal”. Academia a citat o informaţie publicată de site-ul revistei Consumer Reports, care a asociat leagănul cu 32 de decese ale unor bebeluşi.