Cinci motive surprinzătoare pentru care eşti o ţintă sigură pentru ţânţari

Dacă vara este un coşmar pentru tine la gândul muşcăturilor de ţânţari care nu îţi dau pace zi şi noapte, poţi încerca să înţelegi acei factori care îi determină să te vâneze neîncetat, astfel încât să te protejezi.

01 iun. 2016, 10:58
Cinci motive surprinzătoare pentru care eşti o ţintă sigură pentru ţânţari

Iată ce te face atât de irezistibilă pentru ţânţari şi cum poţi reduce factorii care te transformă într-o ţintă sigură în sezonul cald:

1. Ţinuta

Ţânţarii folosesc vederea pentru a-şi găsi victimele. Astfel, mai ales după-amiaza, sunt atraşi de stimuli vizuali, explică Jonathan Day, profesor de entomologie medicală de la University of Florida. Dacă porţi culori închise la culoare, precum bleumarin, negru sau chiar roşu, eşti mai uşor de identificat, spune specialistul.

2. Tipul de sânge

Cercetările arată că indivizii cu grupa de sânge 0 sunt de două ori mai atrăgători pentru ţânţari decât cei cu grupa A, iar indivizii cu grupa B se situează undeva la mijloc. În plus, 85% dintre indivizi secretă o substanţă care semnalează tipul de grupă de sânge pe care o au, iar ţânţarii sunt mai atraşi de aceşti indivizi mai degrabă decât de cei care nu secretă această substanţă, fără să mai ţină cont de grupa de sânge.

Citeşte mai mult pe feminis.ro