Cinci noi meserii pentru tineri, introduse de Guvern la cererea firmelor private

Studenții vor fi pregătiți, începând cu anul universitar 2016-2017, în cinci noi meserii, introduse de Guvern în organigrama cursurilor la cererea companiilor care au solicitat statului să diversifice oferta educațională la nivel de licență și să ridice calitatea pregătirii absolvenților, pentru a ocupa posturile disponibile pe piață.

07 aug. 2016, 10:02
Cinci noi meserii pentru tineri, introduse de Guvern la cererea firmelor private

Astfel, la matematică și științe ale naturii, ramura Chimie și inginerie chimică, va fi introdusă Chimia farmaceutică, la științe inginerești, ramura Inginerie electrică, electronică și telecomunicații, va fi introdusă specializarea „Echipamente și sisteme electronice militare, electronică – radioelectronică de aviație”, iar la științe sociale, ramura Științe ale comunicării, va fi introdusă specializarea în media digitală.

În același timp, tot la științe sociale, dar ramura de științe militare, informații și ordine publică, va fi introdusă specializarea în managementul sistemelor de supraveghere aeriană, iar la ramura de știință psihologie și comportamentale va fi introdusă pedagogia socială.

Guvernul argumentează că noile specializări au fost introduse după analizarea cererilor economice și sociale de calificări universitare și apreciază că operațiunea va crește nivelul de angajabilitate a absolvenților.

Un studiu prezentat recent de Profit.ro relevă că aproximativ două treimi din totalul angajatorilor din România (peste 65%) consideră că nivelul pregătirii practice al absolvenților din școala profesională este slab și extrem de slab, iar 6 din 10 companii apelează la forța de muncă necalificată pentru a acoperi deficitul de personal.