Cinci persoane, ARESTATE într-un dosar de trafic de minori

Cinci persoane au fost arestate într-un dosar de trafic de minori în urma mai multor percheziţii efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi de procurorii DIICOT în judeţul Prahova.

09 mai 2014, 09:00
Cinci persoane, ARESTATE într-un dosar de trafic de minori

În urma celor şapte percheziţii efectuate miercuri pe raza judeţului pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de minori şi proxenetism, 23 de persoane au fost conduse la audieri, cinci dintre ele fiind reţinute şi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, notează Agerpres.

Pe numele a trei dintre cele cinci persoane Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă, celelalte două fiind plasate în arest la domiciliu.

Conform unui comunicat de presă al IPJ Prahova, şapte dintre persoanele depistate sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, din luna octombrie 2013 şi până în prezent, membrii grupării ar fi racolat mai multe tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să întreţină raporturi sexuale, contra cost, cu diferite persoane, sumele astfel obţinute fiind însuşite de cei în cauză.