Cinci persoane, salvate de Garda de Coastă de pe lacul Razelm

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au intervenit vineri dimineaţă pe lacul Razelm pentru salvarea a cinci persoane, dintre care doi băieţi cu vârste de 9 şi 14 ani.

16 aug. 2013, 07:10
Cinci persoane, salvate de Garda de Coastă de pe lacul Razelm

Cele cinci persoane, toate din Bucureşti, se îndreptau spre Gura Portiţei, atunci când, potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Coastă, motorul ambarcaţiunii în care se aflau s-a defectat.

„Serviciul Poliţiei de Frontieră Tulcea a fost alertat printr-un apel telefonic primit din partea unui reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar în cinci minute barca Gărzii de Coastă a fost lansată la apă pentru remorcarea ambarcaţiunii cu cele cinci persoane”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent principal de poliţie Marius Ovidiu Niculescu.

Conform comunicatului de presă al Gărzii de Coastă, în urma misiunii de remorcare la mal a ambarcaţiunii cu cele cinci persoane nu s-au înregistrat avarii şi nicio persoană de la bordul bărcii nu a solicitat asistenţă medicală de specialitate.

Anul trecut, poliţiştii de frontieră au efectuat 25 de misiuni de salvare în timpul cărora au fost recuperate 29 de persoane. Cinci din cele 25 de misiuni de salvare au avut loc pe raza judeţului Tulcea, numărul persoanelor salvate fiind de 9.