Cinci poliţişti au fost atacaţi cu furca şi cu un spray lacrimogen de un infractor periculos

Poliţiştii de la Secţia Rurală 8 Adâncata care încercau acum două zile să adune indicii despre comiterea unor fapte de furt de pe raza satului Feteşti s-au trezit atacaţi chiar de principalul suspect de comiterea faptelor, un tânăr în vârstă de 28 de ani. Suspectul, Sebastian Puşcaşu, în vârstă de 28 de ani, are la activ condamnări pentru fapte de furt, distrugere, tâlhărie şi violare de domiciliu, iar acum câteva zile s-a mai ales cu un dosar penal după ce l-a tăiat cu un cuţit pe un tânăr în vârstă de 20 de ani.

29 oct. 2014, 15:27
Cinci poliţişti au fost atacaţi cu furca şi cu un spray lacrimogen de un infractor periculos

Conform anchetei derulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, agresiunea asupra poliţiştilor s-a consumat în două etape, scrie monitorulsv.ro. Mai întâi luni, în jurul orei 12.00, un agent de la Secţia de Poliţie Rurală Adâncata, care se afla pe raza satului Feteşti, unde efectua investigaţii cu privire la un furt, a fost înjurat şi ameninţat de Sebastian Puşcaşu, care era „deranjat” că omul legii face o anchetă cu privire la persoana sa.

Citeşte şi Atac şocant în New York: Un bărbat cu un topor a lovit un poliţist în cap şi altuia i-a tăiat mâna VIDEO

„Persoana vătămată, care are calitatea de agent de poliţie şi se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost agresată fizic în mod repetat, prin pulverizarea unui spray lacrimogen în zona feţei, după care a fost ameninţată cu moartea, suspectul folosind şi un cuţit în scop de intimidare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Agentul de poliţie şi-a chemat în ajutor colegii, cinci lucrători ai Secţiei de Poliţie Rurală Adâncata, în frunte cu şeful unităţii, sosind la faţa locului pentru a-l reţine pe individul recalcitrant.

Acesta s-a ascuns în şura unui localnic, iar când a văzut în faţa sa cinci poliţişti a pus mâna pe două coase, cu care i-a ameninţat cu moartea pe oamenii legii. Individul pericol public a reuşit să-i îndepărteze pentru moment prin ameninţare pe poliţişti şi a fugit spre locuinţa sa.

A putut fi imobilizat doar în momentul în care risca să fie împuşcat

Unul dintre poliţişti a scos pistolul din dotare şi a tras două focuri de armă în plan vertical, somându-l pe individ să se oprească, timp în care ceilalţi colegi au reuşit să-l imobilizeze.

Citeşte şi Acţiune fără precedent în Capitală. Poliţişti anchetaţi după ce au fost acuzaţi că îşi TORTURAU suspecţii

Sebastian Puşcaşu a fost încătuşat şi dus la poliţie pentru audieri, iar luni seară pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. El a fost pus sub acuzare pentru şase infracţiuni de ultraj, iar ieri procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis ca acesta să fie înaintat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Ieri după-amiază Judecătoria Suceava a emis pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile. Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat că faţă de suspect cercetările vor fi extinse, existând indicii temeinice cu privire la comiterea mai multor infracţiuni de furt.

Cine este Sebastian Puşcaşu

Pe 18 octombrie, acelaşi Sebastian Puşcaşu a mai fost implicat într-o faptă cu violenţă.

Conform anchetei poliţiei, Mihăilă L., un tânăr de 20 de ani, care se deplasa spre domiciliu, pe raza satului Feteşti, a fost atacat de Puşcaşu, care i-a pulverizat spray iritant-lacrimogen în ochi, iar apoi l-a tăiat cu un cuţit pe coapsa dreaptă şi pe spate.

În 2011, Sebastian Puşcaşu a fost trimis în judecată, alături de trei dintre fraţii săi, şi condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru nouă infracţiuni de distrugere, violare de domiciliu, ameninţare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie, furt calificat şi tentativă de furt calificat, fapte comise pe raza satului Feteşti.