Cinci români au fost răniţi într-un atac terorist în Indonezia

Publicat: Vineri, 01 Mai 2015 20:24 // Actualizat: Vineri, 01 Mai 2015 20:56 // Sursa: romaniatv.net

Cinci români cu cetăţenie americană, plecaţi în Indonezia pentru o misiune creştin-umanitară, au fost surprinşi de un atac terorist pus la cale de doi extremişti musulmani. Dintre cei cinci români stabiliţi în SUA cu cetăţenie americană şi care au participat la întâlnirea la care a avut loc atacul, patru au fost răniţi uşor, iar unul, Titel Maghiar, a fost rănit grav, intrând chiar în comă după incident.

Atacul terorist căruia i-au căzut victime cei cinci români a avut loc miercuri seara pe o insulă indoneziană, în timpul unei întâlniri organizate de un grup de creştini.

Cu un sfert de oră înainte de terminarea slujbei religioase, în locul în care erau întruniţi creştinii a intrat un bărbat cu o bombă asupra lui, pe care a declanşat-o în mulţime. În acelaşi timp, un alt bărbat a aruncat un dispozitiv exploziv pe geamul clădirii. În urma atacului, nouă persoane au murit şi 34 de persoane au fost rănite, scrie Adevărul.ro

Citeşte şi: Stare de ALERTĂ în Bosnia după un atac "terorist" împotriva unui post de poliţie

Printre cei răniţi grav în atacul terorist se află şi Emanuel Dumitru (Titel) Maghiar, un tânăr de origine română stabilit în SUA şi misionar în Indonezia.

Potrivit pastorului arădean Cristian Barbosu, care ţine legătura cu unul dintre românii din Indonezia, în urma atacului, Titel a intrat în comă, dar şi-a revenit.

"Am reuşit să ţin legătura cu un medic neuro-chirurg despre starea lui, primind update-uri la câteva ore. Acest neuro-chirurg este de origine română, stabilit în SUA, dar de o bună bucată de timp s-a alăturat acestei echipe (n.r. de misionari), ajutându-i din punct de vedere medical în diversele iniţiative pe care le au pe acea insulă, de a ajuta oamenii în nevoi, copii orfani, proiecte caritabile.

Niciunul dintre ei nu a fost rănit grav, explozia producându-se în apropierea locului unde era Titel. După o noapte îngrozitoare, în care un alt misionar aflat tot în comă a decedat, în următoarea zi, Titel a ieşit din comă, a reuşit să răspundă la câteva întrebări dând din cap, fiind sedat mai apoi din cauza durerilor şi testărilor care au urmat", a declarat Cristian Barbosu pentru Adevărul.

Citeşte şi: Operaţiune antitero Italia: Posibil atentat la Vatican, dejucat

În Indonezia trăieşte cea mai mare comunitate de musulmani din lume, 90 la sută din populaţia de 250 de milioane de locuitori fiind musulmani.

De altfel, în urma atacului terorist de la Charlie Hebdo, mai mulţi islamişti radicali au aprobat atentatul, iar după ce revista a publicat o nouă caricatură cu Mohamed, aproximativ 100 de islamişti radicali au protestat în faţa ambasadei Franţei din Jakarta, cerând expluzarea francezilor din Indonezia şi susţinând că "Franţa este o ţară teroristă".

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
atac terorist Indonezia români români răniţi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
18 mai 22:55
Răspunde | Votează email 0 email
George
Cred ca se cere sa auzim ce ne spune Biserica de care apartine Titel si Misunea cu care el lucreaza. De asemenea este important sa stim ce spune Ambasada USA din Indonezia si Ambasada Romana din Indonezia. Va rog sa cereti un punct oficial cu privire la acest caz.
01 mai 23:27
...creştin-umanitară au fost surprinşi de un atac terorist pus la cale de doi extremişti musulmani. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
01 mai 20:30
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.7536
RON
14 Oct
noapte 9 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H