Cinci școli din Sectorul 6 nu vor funcționa de luni, 8 februarie. Elevii vor fi realocați

Primarul Sectorului 6 a anunțat că cinci școli din Drumul Taberei se află încă în proces de reabilitare și nu vor putea funcționa începând de luni, 8 februarie. Prin urmare, elevii vor fi realocați la alte școli și vor avea cursuri dimineața și după-amiaza.

04 feb. 2021, 23:23
Cinci școli din Sectorul 6 nu vor funcționa de luni, 8 februarie. Elevii vor fi realocați

Cinci școli din Sectorul 6 nu vor funcționa de luni, 8 februarie. Ciprian Ciucu și-a cerut scuze pentru această situație și precizează că a căutat soluții și a fost în permanent în dialog cu Administrația Școlilor, Inspectoratul Școlar și reprezentanții părinților.

Citește și: În ce condiţii se suspendă cursurile în şcoli şi grădiniţe. Precizări importante pentru părinţi

”În atenția elevilor și părinților celor 5 școli din Drumul Taberei care se află încă în reabilitare. Îmi cer scuze că școlile nu sunt gata, contractele cu firmele antamate de fosta administrație în vara anului trecut se finalizează abia după 20 februarie. Din păcate toate eforturile pe care le-am făcut pentru ca școlile să fie gata nu au avut rezonanță la nivelul firmelor contractate. Mai mult, după cum am mai spus, nu sunt mulțumit de faptul că proiectele tehnice (implicit standardele) nu au fost respectate integral. Nu voi prelungi acele contracte iar întârzierile vor fi transformate în penalități.

Am căutat soluții și am fost în permanent în dialog cu Administrația Școlilor, Inspectoratul Școlar și reprezentanții părinților pentru a găsi cele mai bune soluții pentru începerea școlii pe 8 februarie, în condițiile date. Vă comunic aici și pe paginile oficiale de Facebook ale primăriei soluțiile decise până acum de către consiliile de administrație (conducerile școlilor și reprezentanții părinților)” , se arată în mesajul postat de Ciprian Ciucu.

Cinci școli din Sectorul 6 nu vor funcționa de luni, 8 februarie. Este vorba despre Școala gimnaziala nr.197, Școala gimnaziala Adrian Păunescu, Școala gimnaziala nr.59, Școala gimnaziala Sfinții Constantin și Elena și Școala gimnaziala Sfântul Andrei. Edilul a anunțat și cum vor învața elevii din școlile respective, deoarece vor exista cursuri de dimineață și de după-amiază.

”Orice modificare va surveni in funcție de discuțiile si deciziile ce vor fi luate de către consiliile de administrație va fi comunicată imediat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 6 și a Administrației Școlilor Sector 6. Altfel, nu vor fi probleme de căldură sau de altă natura cum am văzut intr-un reportaj al unei televiziuni care pe mine nu m-a întrebat nimic. Ar fi util ca ordinul acela al miniștrilor educației si sănătății să apară mai iute, cu toate ca avem weekendul pentru a respecta standardele ce ne vor fi comunicate” , a mai precizat edilul.