Cinci țări în care Grinch a furat Crăciunul. Cetățenii pot face chiar închisoare dacă sunt prinși că sărbătoresc Nașterea Domnului pe ascuns

Deși Crăciunul este sărbătorit pe scară largă în întreaga lume, nu toată lumea are dreptul să-l sărbătorească. În cinci țări, Crăciunul a fost interzis prin lege, astfel că cetățenii nu se pot bucura de bradul împodobit, de sosirea Moșului sau de colinde.

19 dec. 2023, 10:34
Cinci țări în care Grinch a furat Crăciunul. Cetățenii pot face chiar închisoare dacă sunt prinși că sărbătoresc Nașterea Domnului pe ascuns

Ba, mai mult, în unele țări cetățenii care sărbătoresc pe ascuns Crăciunul pot face închisoare. Coreea de Nord este una dintre aceste țări, unde dinastia Kim nu acceptă alte sărbători decât cele dedicate ei.

Țări în care Grinch a furat Crăciunul

În Arabia Saudită, legislația interzice „expunerea vizibilă” a însemnelor religioase de Crăciun, scrie www.euroweeklynews.com. Musulmanii și turiștii nu se pot bucura de sărbătorile de Crăciun, deoarece toată lumea trebuie să urmeze calendarul lunar și nu calendarul gregorian. În această țară nu se sărbătoresc nici Sfântul Valentin, și nici Halloween. În 2012, 41 de creștini au fost arestați de poliția religioasă fiind acuzați că „au conspirat pentru a sărbători Crăciunul”.

În China, Grinch a descins doar în câteva orașe. Unul dintre orașele în care Crăciunul este interzis este Wenzhou din vestul Chinei, unde primăria interzice tuturor școlilor și centrelor publice activitățile legate de Crăciun.

Coreea de Nord este țara cea mai ostilă Crăciunului. Majoritatea nord-coreenilor nu au auzit nici măcar de Iisus sau de sărbătoarea Crăciunului. Crăciunul nu a mai fost sărbătorit în Coreea de Nord de când dinastia Kim a început să ia măsuri drastice împotriva libertăților religioase, în 1948. Oricine își ia libertatea de a sărbători Crăciunul riscă să fie pedepsit cu închisoarea sau pedepse mai drastice.

Citeste si Vremea de Crăciun 2023. Un anticiclon loveşte România de Sărbători. Şefa ANM anunţă schimbări radicale la sfârşitul …

Tajikistanul a luat o serie de măsuri severe pentru a păstra caracterul secular al societății sale. Aici, imaginea lui Moș Crăciun, decorațiunile și bradul de Crăciun sunt interzise. Nici artificiile nu sunt permise, iar magazinele nu comercializează sub nicio formă decorațiuni. Autoritățile din această țară au înăsprit restricțiile privind sărbătorirea Crăciunului cu câțiva ani în urmă, interzicând brazii, artificiile, costumele de Moș Crăciun, mesele de Crăciun și cadourile.

În Brunei, țară din sud-estul Asiei, este interzisă utilizarea publică a căciulilor de Moș Crăciun și a altor articole de îmbrăcăminte și accesorii care au legătură cu sărbătoarea Nașterii Domnului. Cetățenii care nu sunt musulmani din Brunei au dreptul să sărbătorească Crăciunul dacă nu o fac în public.

Citeste si De ce să pui o monedă în bradul de Crăciun. Obiceiul de care țin cont tot mai mulți români de sărbători