Cinci „terorişti” eliminaţi în operaţiuni ale forţelor de securitate în Tunisia

În total, cinci "teroriști" au fost uciși marți seară în cursul unei operațiuni desfășurate de armată și forțele de securitate în apropiere de Ben Guerdane, la o zi după o serie de atacuri jihadiste fără precedent în această regiune de la granița cu Libia, a anunțat Ministerul tunisian de Interne, citat de AFP.

09 mart. 2016, 04:37
Cinci „terorişti” eliminaţi în operaţiuni ale forţelor de securitate în Tunisia

„În cadrul continuării operațiunilor de la Ben Guerdane, unități ale trupelor de securitate și armatei au putut elimina în această noapte (marți spre miercuri) cinci teroriști în sectorul Benniri”, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că au fost confiscate arme.

Anterior, presa locală a informat că forțele de securitate au încercuit casa în care se retrăseseră teroriștii, o informație care nu este menționată în documentul scurt publicat de Ministerului de Interne.

Acest anunț a fost făcut la o zi după atacuri ale jihadiștilor fără precedent la Ben Guerdane, oraș din apropierea frontierei cu Libia, în cursul cărora și-au pierdut viața 36 de extremiști, 12 membri ai forțelor de ordine și șapte civili, potrivit unui bilanț oficial.

Autoritățile tunisiene au atras atenția că în regiune au continuat marți operațiunile de lichidare a jihadiștilor.

Luni a fost introdusă starea de asediu la Ben Guerdane între orele 19.00 și 05.00, mai scrie AFP.