Cine a ajutat-o pe senatoarea grevistă să găsească loc de cazare într-un cămin de stat

Cel care a ajutat-o pe senatoarea Cristiana Anghel să-şi găsească un loc de cazare într-un cămin de protocol al Ministerului Educaţiei şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, unde nu plăteşte chirie, a fost chiar rectorul ASE.

12 apr. 2013, 12:22
Cine a ajutat-o pe senatoarea grevistă să găsească loc de cazare într-un cămin de stat

Pavel Năstase, rectorul ASE, a declarat pentru gandul.infosenatoarea Cristiana Anghel locuieşte într-o cameră din Căminul pentru Oaspeţi Bozieni.

În acest bloc o parte din camere sunt ale Ministerului Educaţiei, iar restul sunt ale ASE. Avem nişte camere de protocol pentru angajatii ASE, dar atunci când sunt disponibile folosim aceste camere şi pentru cazări temporare. Doamna senatoare a depus o cerere la noi, am analizat cererea. Pentru că dânsa este în comisia de învăţământ din Senat, adică face parte din sistemul de învăţământ, i-am aprobat cererea„, a spus Pavel Năstase.

Potrivit rectorului, senatoarea stă în cămin de la 1 martie, dar va trebui să părăsească blocul la 1 mai: „Chiar acum am semnat adresa prin care, începând cu 1 mai, trebuie sa părăsească camera. I-am acordat găzduire o luna până acum, o mai ţinem o lună, dar de la 1 mai trebuie să elibereze camera”.

Oficialul de la ASE a spus că învăţătoarea grevistă plăteşte numai întreţinerea, dar până acum nu a plătit nimic pentru că nu au fost calculate cotele de la utilităţi.

Noi n-am ştiut că fiica dânsei stă acolo, am aflat ulterior. Când a depus cererea, i-am oferit o camera la căminele de la Moxa, dar a spus că ea vrea acolo, nu mi-a spus de ce. Ar fi putut să stea şi cu fiica dânsei, pentru că acolo pot sta şi familii„, a mai spus Năstase.

Pe site-ul Senatului, la capitolul cheltuieli senatori, Cristiana Anghel figurează cu 3.146 lei pentru cazare în Bucureşti. Biroul de presă al Senatului precizează că informaţiile privind cheltuielile lunare ale senatoarei vor fi făcute publice după ce se vor face deconturile.